Han drømte om å møte Northug i Falun, men så kom sykdommen

- Jeg var sint på meg selv.

PÅ SPORET: Martin Fourcade i aksjon i Östersund denne helga. Det ble til slutt to seiere på franskmannen, men sesongens store mål, ski-VM i Falun, måtte han dessverre legge fra seg. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX
PÅ SPORET: Martin Fourcade i aksjon i Östersund denne helga. Det ble til slutt to seiere på franskmannen, men sesongens store mål, ski-VM i Falun, måtte han dessverre legge fra seg. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND: Lysene er i ferd med å slukkes på skiskytterstadion i Östersund og den kalde, men foreløpig snøfattige, svenske vinteren er igjen i ferd med å få fred.

Franske Martin Fourcade står igjen som en av helgas store vinnere med to verdenscupseiere på like mange dager, men likevel er det også et snev av skuffelse å spore i mannen med fem VM- og to OL-gull.

- Skuffende Sesongens store mål, VM i Falun og kanskje først og fremst 15 kilometeren i friteknikk, er nemlig utenfor rekkevidde. En avgjørelse han tok denne helga. Når Dagbladet spør ham hva han tenker om å få VM-drømmen knust, er han klar.

- Det er skuffende og det er frustrerende. De siste fem årene har jeg alltid sagt til meg selv: «Hva er målene mine?». Så jobber jeg for å oppnå mine mål og mine drømmer. I vår tenkte jeg at Falun var målet, sier Fourcade.

Men slik skulle det ikke bli. I sommer kom beskjeden om at skiskytter-esset var satt voldsomt tilbake på grunn av kyssesyken. En sykdom som gjorde at han mistet store deler av oppkjøringen.

- Man får aldri igjen noe man har tapt, men man kan jobbe for å bli så god som mulig. Jeg har jobbet ekstremt hardt i oktober og november. Kanskje hardere enn jeg har gjort noen gang, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer