Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han er 44 år, kalles bestefar og nekter å gi seg

Tidenes eldste i Champions League.

(Dagbladet.no) - Jeg er ikke eldst. Jeg er bare mest rutinert, sier Marco Ballotta og humrer.

Italieneren er 44 år gammel, og la det være sagt med en gang - han er eldst. Alder er kanskje bare et tall. Men når du spiller fotball i en av verdens tøffeste ligaer, da er det mer enn et tall.

Men ikke for Ballotta - som bare kalles bestefar av lagkameratene. Keeperen synes det er så gøy å spille fotball at han ikke klarer å gi seg. Derfor har han bestemt seg for å gå på et nytt år i Lazio.

Et ikke-tema

- Jeg har det så bra med fotballen at jeg ikke tenker på å slutte en gang, sier han ifølge Reuters.

Angelo Peruzzi ga seg etter forrige sesong, og da ble Ballotta hentet inn av Lazio som reserve for Fernando Muslera. Han tabbet seg imidlertid ut så mange ganger at Ballotta ble dyttet opp fra benken.

- Jeg burde ha gitt meg for ti år siden, men jeg spilte i ti år til. Det er jeg fornøyd med, for det har vist seg å være et klokt valg. Hvert eneste år sier jeg at dette er mitt siste, men jeg ender alltid opp mellom stengene igjen, sier veteranen.

Sisteskansen ble født i 1964. Da var ikke de gutta han spiller med og mot i dag påtenkt en gang. Han debuterte på seniornivå i 1982 - og Europas for tida beste spillere var så vidt kommet til verden.

FORSATT SUGEN: Marco Ballotta (44) har det så gøy sammen med unggutta at han ikke har tenkt på å legge opp. Foto: AFP
FORSATT SUGEN: Marco Ballotta (44) har det så gøy sammen med unggutta at han ikke har tenkt på å legge opp. Foto: AFP Vis mer

- Lytter til kroppen

I fjor høst ble han tidenes eldste spiller i Champions League. Han er også den eldste som har spilt Serie A-fotball, for de holder ikke på like lenge i støvellandet som i for eksempel England.

Stanley Matthews var 50 år og fem dager gammel da han spilte sin siste toppseriekamp for Stoke.

Men det var på 1960-tallet. Det er tøffere nå, samtidig som noen vil påstå at det er enklere for en keeper å holde ut lenge. Selv har ikke Ballotta noen suksessoppskrift.

- Du må beholde motivasjonen, men det aller viktigste er å ha det gøy, både i trening og kamp. Og når jeg i tillegg har holdt meg unna skader, da har du svaret. Jeg lytter til kroppen min, for det finnes ingen bedre lege enn deg selv når det gjelder å finne grensa for når det er på tide å gi seg, sier han til uefa.com.

Kroppen henger med og han har ikke funnet den grensa ennå- Det er ikke rart han er lysten på å fortsette.

Den eneste prisen han må betale, er at lagkameratene kaller ham bestefar.

image: Han er 44 år, kalles bestefar og nekter å gi seg
AUTORITÆR: Du lytter nå en 44 år gammel veterankeeper roper etter deg.
STREKKER SEG LITT LENGER: Ingen har tidligere spilt Serie A-fotball i Marco Ballottas alder.
KROPPEN HENGER MED: Ballotta tar seg en liten pust i bakken, men kroppen holder fortsatt Serie A-nivå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media