Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han er 77 år gammel, men skriker som en tenåring

Leonid Ratner leder Ukraina mot Norge.

UKRAINSK HISSIGPROPP: Leonid Ratner er landslagssjef for de ukrainske håndballdamene. Han fyller 77 år nå i desember, men holder fortsatt koken. Han har ledet nasjonen til to internasjonale medaljer, men er nok mest kjent for sitt hissige temperament.
UKRAINSK HISSIGPROPP: Leonid Ratner er landslagssjef for de ukrainske håndballdamene. Han fyller 77 år nå i desember, men holder fortsatt koken. Han har ledet nasjonen til to internasjonale medaljer, men er nok mest kjent for sitt hissige temperament. Vis mer

• Norge - Ukraina, kl. 20.30.

DEBRECEN (Dagbladet): Idretten er full av karismatiske personligheter, og Ukrainas landslagstrener Leonid Ratner går rett inn i den folden.

2. juledag fyller mannen som ledet Ukraina til EM-sølv i 2000 og OL-bronse i 2004 77 år.

- Levende legende Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson sier følgende om mannen han skal opp mot i kveld:

- Han er en levende legende, og jeg har stor respekt for det han har gjort. At han fortsatt står der er imponerende, sier han til Dagbladet.

• Les også: Ukrainas storskytter skadet på trening.

Samtidig er Ratner Hergeirsson rake motsetning.

Der Norges islandske sjef har videreført Marit Breiviks demokratiske og sindige stil, så kan Leonid Ratner få selv den russiske bamsen Evgenij Trefilov til å framstå som en myk mann.

Alder ingen hindring Om han ikke er fornøyd, så lar den ukrainske treneren jentene få høre det. Høyt og tydelig. Når Ratner snakker, så er ikke budskapet til å misforstå.

Alderen har slett ikke lagt en demper på verken temperament eller konkurranseinstinkt.

Den godt voksne mannen skal ha kontrakt som landslagssjef fram til et eventuelt OL i Rio for Ukraina, men ifølge ukrainske journalister Dagbladet har snakket med i dag, så skal Ratner ha sagt at han trolig pensjonerer seg etter dette mesterskapet.

Når kampen starter... De tegner et bilde av en mann som totalt skifter ham når kampen starter.

- Utenfor banen er han verdens mest høflige mann og respekterer alle. Men når kampen starter... Da er han sint og skjeller ut jentene om han føler for det. De er livredde ham og gjør akkurat som han sier.

- Tilgir han alltid Dansk TV2 har snakket med Ukrabakspiller Anastasia Pidpalova om trenerlegenden.

- Håndball er hans liv. Han lever og ånder for det. Og vi respekterer han, for han har gjort masse for Ukraina, sier hun.

På spørsmål om Ratners temperament, svarer hun:

- Folk får inntrykk av at han alltid er sur, fordi han skriker hele tiden og ikke kan kontrollere seg selv. Men det skyldes bare at han er så følelsesladet. Etter kampen er alt glemt. Da er han helt normal og rolig, og kan også spøke litt og smile. Så vi tilgir ham. Alltid.