- Han er akkurat det Manchester United trenger

United-legende kaller storkjøpet den nye Henry.

   ANDRE LANDSKAMP: For  Anthony Martial. Foto: NTB Scanpix
ANDRE LANDSKAMP: For Anthony Martial. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mange var sjokkerte da Manchester United bladde opp minst 450 millioner kroner for den franske 19-åringen Anthony Martial.

I britisk og fransk presse varierer summene på alt fra 450 til 750 (!) millioner, men det mest sannsynlige er at overgangen kostet Manchester United 36 millioner pund (rundt 454 millioner norske kroner). I tillegg kommer bonuser som trer i kraft når visse kriterier nås.

- Prisen er høy. Men det er ikke guttens feil. Jeg mener han er en god spiller, og fortjener en sjanse, skrev Sky Sport-ekspert og tidligere United-spiller Gary Neville på Twitter.

- Det er en massiv gambling av United, sa den franske legenden Thierry Henry til Sky Sports.

- Viktig brikke En som ikke nøler med å spå at unggutten kommer til å bli en giftig våpen for de røde djevlene er Louis Saha.

Han gikk høyt ut etter å ha sett han spille sin andre kamp for det franske landslaget i en treningskamp i går.

- Vi kaller Martial for den neste Thierry Henry i Frankrike. Han kan spille på begge kanter, har god ballkontroll og kan utfordre tre-fire spillere uten problemer. Generasjonens hans eier ikke frykt, sier Saha ifølge Daily Mail.

Han fortsetter:

- Han kommer til å bli en viktig brikke. Klubben har manglet fart framover i banen, og derfor er han akkurat det Manchester United trenger Han har både fart og styrke. Han har også ungdommelig mot som kommer til å overraske mange forsvarsspillerer fordi de ikke kjenner ham.

Kunne ikke avslå Monacos visepresident har uttalt at det var umulig å si nei da Manchester United la inn et bud i ren Gudfaren-stil. De røde skal ha økt budet tre ganger i løpet av en snau uke, skriver Sky Sports.

Hovedpersonen selv bedyrer at prislappen ikke plager ham.

- Familien min er definitivt litt nervøs på grunn av den høye prisen min, men jeg skal holde fokus på jobben min, sa unggutten på pressekonferansen da han ble klar for den engelske giganten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram