- Han er Arsenals eneste sjanse for å nå topp fire

Fotballeksperter er ikke enig i Unai Emerys prioriteringer i sine laguttak denne sesongen.

I KULDEN: Mesut Özil har ikke fått like mye spilletid som forventet under Unai Emery. Nå få tyskeren støtte av engelske eksperter. Foto: NTB Scanpix
I KULDEN: Mesut Özil har ikke fått like mye spilletid som forventet under Unai Emery. Nå få tyskeren støtte av engelske eksperter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mesut Özil har bare startet 17 av 38 kamper for Arsenal i alle turneringer denne sesongen. Det til tross for at han har blitt regnet som en nøkkelspiller for Arsenal i flere sesonger siden han kom til klubben fra Real Madrid i 2013.

- Det begynner å se ut som en komedie. Vi vet alle hvor talentfull han er, sa tidligere United-spiller Andrew Cole til Sky Sports.

Samtidig har Arsenal etter hvert slitt med å befeste sin plass i topp fire i Premier League. Per dags dato ligger Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ett poeng foran klubben fra Nord-London.

Seinest mot BATE Borisov, for ei uke siden, stilte Arsenal uten Özil fra start. Han skal ha nettopp kommet tilbake fra skade, men det at han ikke var med i troppen i det hele tatt fikk eksperter til å klø seg i hodet.

- Hvis du spør Lacazette og Aubameyang: «Vil dere at Mesut skal spille?», så svarer de ja hver gang. Hver gang! Det er veldig, veldig rart, sier Cole.

- Deres eneste sjanse

Nesten like etter at han ble vraket, publiserte han et innlegg på Twitter-kontoen sin, der han så tilsynelatende glad ut og trente med laget.

Men han har altså vært ute med en kneskade en liten stund for Arsenal. Han pådro seg skade før kampen mot Liverpool, som de tapte 5-1. Siden den tid har han vært på banen én gang for Arsenal.

Tim Sherwood, som har vært manager i blant annet erkerival Tottenham, er klar på at Özil er nøkkelen for at Arsenal skal havne på topp fire på slutten av sesongen.

- De må få han inn på banen for Arsenal, fordi han er deres eneste sjanse for å nå topp fire, mener Sherwood, ifølge Sky Sports.

Forrige sesong startet tyskeren 35 kamper for klubben, og sesongen før der var han på banen 44 ganger. Så det er ingen tvil om at Özil var en mer sentral brikke under Arsène Wenger enn under Unai Emery.

- Han gjør ikke noe riktig i Emerys hode. For meg, så må han spille. Jeg ville brukt ham. Jeg ville fått det beste ut av ham, på grunn av hvilke spillere de disponerer, sier Sherwood.

Sammenliknes med Mourinho

I kveld møter The Gunners BATE Borisov, der de må vinne om de skal ta seg videre i Europa League. Emerys menn tapte nemlig 0-1 borte mot BATE i Hviterussland.

- Han må spille, og det er opp til manageren å få det beste ut av ham. De betaler ham 3,5 millioner i uka, for hva da? Ingenting, mener den tidligere Tottenham-manageren.

SKEPTISK: Tim Sherwood ville ikke behandlet Özil på samme måte som Sherwood. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB Scanpix
SKEPTISK: Tim Sherwood ville ikke behandlet Özil på samme måte som Sherwood. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere Liverpool-spiller Steve McMahon er enig i kritikken av Emery, og han påpeker også at José Mourinho slet med å få det beste ut av sine spillere i Manchester United.

- Når du har verdensklasse-spillere, som han åpenbart er, så må du bruke ham og finne en stil som passer for ham. Det er derfor Emery er manager, og det er grunnen til at Mourinho fikk sparken av Manchester United, forklarer McMahon.

Emery selv har snakket om situasjonen på dagens pressekonferanse. Og til tross for at han ikke kritiserer Özil, så kan hans uttalelser bety at han ikke er helt fornøyd med 30-åringen.

- Nøkkelen er i hans hender. Han har jobbet veldig bra denne uka, sier Emery på pressekonferansen i forkant av kveldens kamp, og legger til:

- Jeg ber ham i samtalene våre om jevnhet og å være tilgjengelig for oss på trening. Når han trener jevnlig kan han hjelpe oss på sitt beste i kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer