- Han er bare helt utrolig

Før gårsdagens kamp snakket Leeds om hvordan de skulle stoppe Thierry Henry. Tre mål seinere, skjønte de at det var umulig.

LEEDS (Dagbladet): - Han er bare helt utrolig. Vi snakket om hvordan vi skulle stoppe han før kampen, men det nytter ikke, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

Bakke var i startoppstillingen og spilte de 70 første minuttene, da Arsenal utklasset Leeds i FA-cupen. Banens beste, som så mange ganger før: Arsenals Thierry Henry.

- Sa pang

Franskmannen var involovert i alle de tre første scoringene til bortelaget.

- Vi holdt i 25 minutter og så sier det bare pang. Det er frustrerende, for vi visste jo før kampen at han er god, sier Eirik Bakke til Dagbladet etter kampen.

- Vi scoret noen fantastiske mål og spiller god pasningsfotball, sier en fornøyd Arsenal-manager Arsene Wenger.

Han hadde egentlig tenkt å spare Henry på grunn av det tette kampprogrammet. Da spissalternativet Sylvain Wiltford ble syk, valgte Wenger likevel å starte med stjernen.

- Januar er en vanskelig måned fordi man må ha fokus på flere forskjellige steder. Vi ønsker å vinne mest mulig, og satser både i ligaen og i cupen. Samtidig må vi passe på at vi ikke sliter ut spillerne våre, sier Wenger.

Leeds og Eirik Bakke var best de første minuttene, og etter åtte minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen på en heldig scoring av Mark Viduka. Sol Campbell spilte ballen tilbake til keeper Jens Lehmann. Tyskerens forsøk på klarering gikk rett i Viduka og i mål.

16 mål

Derfra og ut var det nesten bare Arsenal. Thierry Henry fikk stå helt alene innenfor Leeds sekstenmeter etter vel 25 minutter. Storscoreren lot seg ikke be to ganger, og dermed var lagene tilbake til utgangspunktet. For øvrig Henrys 16. seriemål for sesongen.

Etter scoringen fortsatte dominansen fra London-laget. Leeds' spillerne var stadig på etterskudd, noe som resulterte i to gule kort, deriblant et til Eirik Bakke.

- Jeg følte at vi hang bra med til å begynne med. Utover i omgangen ble det stadig vanskeligere. For å si det sånn: Arsenal har noen klassespillere vi gjerne skulle hatt her i klubben. De er kanskje Europas beste lag akkurat nå, sier Bakke.

Halve Arsenals stjernegalleri var involvert i lagets andre scoring. Etter fint spill på midtbanen kom Henry fri på venstresida. Han slo ballen videre til Edu som plasserte den sikkert bak Paul Robinson i hjemmelagets mål.

I andre omgang fortsatte Arsenal presset mot hjemmelagets mål, og Leeds var bare frampå ved et par anledninger. Eirik Bakke kunne ha skapt balanse i regnskapet da han fikk en stor sjanse 16 minutter ut i omgangen.

- Skuffa

Tre minutter før slutt satte Arsenal og innbytter Robert Pires en definitiv stopp for Leeds cupdrøm. Tilrettelegger, nok en gang Thierry Henry. Som om ikke det var nok scoret Arsenal ytterligere et mål på overtid. Pires serverte til innbytter Kolo Toure som satte ballen i nærmest tomt mål.

- Det er klart at jeg er skuffa over at vi taper. Nå må vi bare fokusere på ligaen og de utfordingene som ligger der. For min egen del var dette 70 minutter etterlengtet kamptrening. Kneet fungerer godt, sier Bakke.

Leeds-manager Eddie Gray er imponert over hvordan Bakke har trent seg opp etter den kompliserte skaden. Det var opprinnelig ventet at nordmannen ville være ute til midten av februar. I romjula kom han likevel inn som innbytter mot Aston Villa, og han gjorde sesongens første hele kamp da han startet i bunnoppgjøret mot Wolves.

- Erik har vært veldig flink som har klart å komme tilbake så fort. Han har fått betalt for alt hardt arbeid i opptreningsperioden, sier Gray.

DOMINERTE: Thierry Henry (t.h) var involvert i de tre første målene for Arsenal mot Leeds og Frazer Richardson i går. Til slutt endte det 4- 1 og avansement for Arsenal.