Karsten Warholm verdensmester

Han er bare nummer 625 i verden. Karsten og vi er blitt svindlet

Menneskene løp visst fortere, hoppet høyere og kastet lengre før. I hvert fall om vi skal tro resultatene.

NY REKORD: Her stormer Karsten Warholm inn til ny norsk rekord på 400 meter hekk. Det ga andreplass i Diamond League-finalen denne uka, men tida på 48.22 er bare nummer 625 på statistikken over verdens beste løp på denne distansen. I friidrett var menneskene bedre før, og vi vet dessverre mye av grunnen. FOTO. REUTERS/Denis Balibouse.
NY REKORD: Her stormer Karsten Warholm inn til ny norsk rekord på 400 meter hekk. Det ga andreplass i Diamond League-finalen denne uka, men tida på 48.22 er bare nummer 625 på statistikken over verdens beste løp på denne distansen. I friidrett var menneskene bedre før, og vi vet dessverre mye av grunnen. FOTO. REUTERS/Denis Balibouse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG fortsetter friidretts-NM i Sandnes. Det er et nasjonalt mesterskap for en norsk idrett i bred framgang og med mye håp. En stadig renere sport vil gi helt nye muligheter for rene miljøer. Det meste av norsk friidrett hører hjemme der, men akkurat det er ingen selvfølge:

  • Få idretter har vært så gjennomdopet som friidretten.

Det er først når du fordyper deg i all statistikken over friidrettens beste prestasjoner at du skjønner hvor grundig du er blitt lurt. År ut og år inn siden seint på 60-tallet, og ganske sikkert mye lenger .Her har utøver etter utøver kommet dopet til start.

DET gjør for eksempel at Karsten Warholm; årets komet i norsk idrett, med sin personlige rekord satt i Diamond League-finalen Zürich torsdag denne uka under gode forhold bare er nummer 625 på verdensstatistikken på 400 meter hekk.

Hele 624 ganger er denne distansen blitt løpt fortere enn Karstens 48.22. Det som i 2017 var sterkt nok til å slå nesten alle i verdenseliten, hadde sjelden vært bra nok i stevner på 1980 -og 90-tallet:

  • 36 av verdens 50 beste tider ble prestert på den tida.

Du kan jo spørre noen av de som løp dengang hvorfor alt går så mye saktere nå. Selv om det slett ikke er gitt at alle på lista foran Karsten Warholm jukset, forteller disse historiske statistikkene til sammen hvordan den internasjonale friidretten gjennomgående er blitt svindlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer