Han er blitt hånet for å ha OLs mest frynsete nerver

Sprakk denne gangen også - men reddet i hvert fall bronse.

GLAD OG LETTET: Matthew Emmons leverte det dårligste enkeltskuddet av alle i finalen med sitt sisteskudd - nok en gang - men denne gangen holdt det i hvert fall til en medalje. - For meg er det bra nok, sier amerikaneren. Foto:  AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
GLAD OG LETTET: Matthew Emmons leverte det dårligste enkeltskuddet av alle i finalen med sitt sisteskudd - nok en gang - men denne gangen holdt det i hvert fall til en medalje. - For meg er det bra nok, sier amerikaneren. Foto: AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Om 50 meter rifle helmatch bare hadde handlet om de 129 første av 130 skudd, ville amerikanske Matthew Emmons tatt OL-gullet både i Athen i 2004 og i Bejing i 2008.

I stedet havnet han på sisteplass (!) i Athen og på fjerdeplass i Beijing - etter å ha fått den helt store skjelven på sisteskuddet.

Mye av spenningen i gårsdagens helmatch-finale i London knyttet seg derfor til om Emmons endelig ville kvitte seg med tidligere traumer, og lykkes med det siste skuddet.

Dårligste enkeltskudd av alle De ni første gikk bra. Emmons skjøt aldri dårligere enn 9,2 (av maksimalt 10,9), og holdt seg jevnt på 10-tallet. På det tredje siste skuddet fikk han råsterke 10,6, og på det nest siste 10,5.

Amerikaneren hadde festet et jerngrep om sølvmedaljen, og hadde 1,6 poeng ned til Kim Jong-hyun på bronseplass.

Italienske Nicola Campriani var det ingenting å gjøre med etter suveren skyting i kvalifiseringen - såfremt han ikke gikk på en tilsvarende smell som Emmons opplevde i Athen. Det gjorde han ikke.

Hele skytehallen holdt pusten da de ventet på resultatet etter at Emmons hadde skutt sitt tiende og siste skudd. Men de som trodde forbannelsen var brutt måtte tro om igjen - i hvert fall nesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer