Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er den amerikanske drømmen og Espen Askeladd i én person

Jansrud inspirerer hopperne.

TOK GULL:  Kjetil Jansrud.  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
TOK GULL: Kjetil Jansrud. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud (28) imponerte da han kjørte ned til gull i Super G i går. Også i den norske OL-landsbyen i Sotsji ga atlet-kolleger seg ende over.

- Han er den amerikanske drømmen og Espen Askeladd i én person, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet.

Skulder ved skulder I forbindelse med store begivenheter som OL, står atleter fra samme nasjon gjerne skulder ved skulder. De bor under samme tak, utveksler et «hei og hå» i matsalen - og gleder seg på hverandres vegne.

Kjetil Jansrud var alpinisten som røk korsbåndet under VM i Schladming i februar i fjor. Håp og tro ble byttet ut med smerter og tårer. Nøyaktig ett år seinere står han altså på toppen av pallen i OL.

MEKTIG IMPONERT: Hoppernes sportssjef - Clas Brede Bråthen (t.h.) - er imponert over Kjetil Jansrud. Her er Bråthen i passiar med statsminister Erna Solberg lørdag kveld. Skipresident Erik Røste til høyre. Foto: NTB Scanpix
 

 
           
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MEKTIG IMPONERT: Hoppernes sportssjef - Clas Brede Bråthen (t.h.) - er imponert over Kjetil Jansrud. Her er Bråthen i passiar med statsminister Erna Solberg lørdag kveld. Skipresident Erik Røste til høyre. Foto: NTB Scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Inspirerende, mener Bråthen. Og ikke minst baner dette vei for andre idrettsutøvere som er rammet av skader.

Stort utbytte Anders Jacobsen, som røk korsbåndet noen uker etter Jansrud, har hatt stort utbytte av samtalene de to har hatt i løpet av sommeren og høsten på Toppidrettsenteret.

For Jacobsen kommer OL litt for tidlig, kan det virke som, hvis vi leser resultatlistene. Men Jansruds bravader viser at det er mulig å komme tilbake etter en korsbåndsskade. At han vil holde et foredrag eller to i «korsbåndforeningen» utover våren og sommeren, er ikke veldig usannsynlig.

Jacobsen forbereder nå kveldens lagkonkurranse i hopp. Den norske hoppledelsen overrasket i morgentimene med å bytte om på den tradisjonelle rekkefølgen hopperne skal ut i.

Eneren Anders Bardal starter for Norge. Så følger Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Rune Velta. Dette blir som at Petter Northug skal gå førsteetappe for Norge på stafetten.

- Taktiske årsaker, melder sportssjef Bråthen, som ikke vil utdypet grepet før etter konkurransen i kveld.

Hele Norges coronakart