Han er den beste spilleren i Norge i 2014

- Det er gode tider.

BØRSVINNEREN: Jone Samuelsen har hatt en kanonsesong i Odd. Det har både børssetterne i avisene og landslagssjef Per-Mathias Høgmo bitt seg merke i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
BØRSVINNEREN: Jone Samuelsen har hatt en kanonsesong i Odd. Det har både børssetterne i avisene og landslagssjef Per-Mathias Høgmo bitt seg merke i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Han skulle bli nesten 30 år før han fikk landslagsdebuten. I dag, tre måneder etter innhoppet i Frankrike, gjør Jone Samuelsen seg klar for sin tredje landskamp - på Viking stadion. Hans gamle hjemmebane.

På flyet fra Torp til Stavanger i går kunne han se sitt navn toppe Tippeligaens spillerbørs for 2014 i både Dagbladet og VG.

- Hvordan er det å være Jone Samuelsen for tida?

- Både jeg og de fleste andre i Odd har det veldig fint. Det er gode tider, og vi er skikkelig i dytten. Det er litt uvant for oss å være helt oppi der, med en liten luke ned. Men det er utrolig gøy, sier Samuelsen.

- Hva har skjedd med deg det siste året?

- Det er blitt noen flere mål, blant annet (sju så langt). Jeg har vært mer involvert offensivt tidligere. Det har gjerne resultert i bedre karakterer på børsen, sier Samuelsen.

- Men de tallene vitner vel også om at jeg har hatt en stabilt god sesong. Det er jeg stolt over. Og så er det tilbake til det at laget gjør det bra: Da blir det lettere for meg å stå fram. Slik er det for flere andre i Odd også.

Kvalik-håpet Han fikk debuten i Paris mot Frankrike 27. mai, og han startet hjemme mot Russland noen dager seinere. Nå er han med i tippeligatroppen mot Emiratene, men foreløpig er han ikke kalt inn til den mer prestisjetunge samlinga neste uke. Da er det først England i London 3. september, før Italia kommer til Ullevaal når EM-kvalifiseringen tar til 9. september. Den troppen blir utvidet i etterkant av kveldens oppgjør i Stavanger.

- Jeg er nok en av dem som er i utfordrerposisjon. Jeg må vise meg fra en god side, og hvis jeg får bli med i noen av kvalifiseringskampene utover høsten, så er det selvsagt veldig givende. Men vi får se. Det er mange gode spillere, sier Samuelsen.

Men han legger ikke skjul på at det nå er et mål å få bli med i en Høgmo-tropp som virkelig teller.

- Ja, selvfølgelig. Jeg fikk være med før sommeren, og når jeg er med igjen her nå, så ser jeg jo at det er en liten mulighet. Men jeg skal fortsatt gjennom et nåløye til, sier han.

- Utrolig stort For en 30-åring med godt over 250 kamper i Tippeligaen gir det et stort løft å få være i A-landslagstroppen:

- Det er utrolig stort, og det å få lov til å debutere slik som jeg gjorde i Frankrike før sommeren er noe du har håpet på og drømt om. Så det er veldig gøy, og det gir mersmak.
 
- Og posisjonen på børstoppen - inspirerer den deg også?

- Selvfølgelig. Den vitner om at jeg har vært god og har hatt en stabil sesong. Men jeg har enda mer lyst til å ligge øverst på den andre tabellen, og komme til topps i cupen også. Det hadde vært gøy, sier Samuelsen.

Norge-Emiratene sendes på Max, med avspark klokka 18.30 i kveld. Du kan også følge utviklingen i vårt Fotballstudio.