Du leser nå Dagbladet Pluss

- Han er den beste spilleren jeg har trent, men jeg ble ikke overrasket over at han mislyktes

Jan Jönsson oppsummerer ti år i norsk fotball.

JOBBEN ER GJORT: Jan Jönsson hadde planer om å jobbe to år i Norge da Stabæk hentet ham fra Landskrona. Det ble ti. Men nå - etter mange triumfer og noen få nedturer - er det slutt. Foto: Hans Arne Vedlog
JOBBEN ER GJORT: Jan Jönsson hadde planer om å jobbe to år i Norge da Stabæk hentet ham fra Landskrona. Det ble ti. Men nå - etter mange triumfer og noen få nedturer - er det slutt. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): - Jeg hadde aldri trodd det skulle bli slik. Planen var å være i Norge i to år. Vi bygde hus i Halmstad som stod klar julen 2006, forteller Jan Jönsson.

Men det ble aldri som den sindige svensken hadde planlagt. Jönssons suksesshistorie med Stabæk var så eventyrlig at fristelsen til å fortsette i Tippeligaen ble for stor.

Ti år senere sitter han med Dagbladet på Color Line Stadion i Ålesund for å oppsummere reisen i norsk fotball.

- Jeg har blitt glad i Norge. Det samme har familien min blitt. Da de dro herfra i høstferien, var det både glede og tårer å se, forteller 54-åringen.

Han har oppnådd mer enn de fleste som Tippeliga-trener. Han førte Stabæk fra 1. divisjon til seriegull, tre medaljer og Champions League-kvalifisering, Rosenborg til to seriebronser og Europa League-gruppespill og AaFK til tidenes beste sesong i Tippeligaen i fjor.