- FORSTÅR MEG: Justyna Kowalczyk forteller at hun fant trøst hos Nikita Kriukov etter ffjerdeplassen på sprinten. Foto: NTB Scanpix
- FORSTÅR MEG: Justyna Kowalczyk forteller at hun fant trøst hos Nikita Kriukov etter ffjerdeplassen på sprinten. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Han er den eneste på jordkloden som forstår meg

Kowalczyk fant trøst hos russisk løper.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk har hatt en dårlig sesong så langt. Men under prologen til torsdagens sprint, viste 32-åringen at ingen trengte å bekymre seg for at hun var i form.

Først vant hun prologen, før hun tok seg helt til finalen - etter å ha gått hele finalen i ytterspor, måtte hun ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Pappaen gråt Selv sier Kowalczyk at til tross for fjerdeplassen, så var hun glad for å få vist fram at hun hadde truffet med formen til mesterskapet.

I går fortalte 32-åringen at hun gledet seg over å få vist fram formen sin, og at VM i Falun allerede hadde gitt henne et fint minne.

- Etter sprinten så ringte pappaen. Han gråt og sa: «Du er tilbake, vi er stolte av deg». Det vil nok bli det fineste minnet, sier Kowalczyk til den polske avisa Fakt.

Selv om hun torsdag fikk vist fram formen sin, så innrømmer Kowalczyk at hun ikke var like fornøyd med å havne på fjerdeplass.

- Den eneste som forstår meg Overfor polske Sport forteller hun at det ikke ble veldig mye søvn natt til fredag. Dagen etter sprinten fant hun trøst hos den mannlige løperen som også havnet på fjerdeplass - russiske Nikita Kriukov.

- Det ble lite søvn på meg den kvelden, og fredag tok jeg en løpetur med Nikita Kriukov, siden han er den eneste på jordkloden som forstår meg. Han ble også nummer fire på sprinten, så han skjønner hvordan jeg har det, sier 32-åringen til Sport.

Justyna Kowalczyk står over dagens 15 kilometer med skibytte - noe den norske landslagssjefen trodde var en bløff.

I morgen går hun lagsprinten sammen med Sylwia Jakowiec.