TREFFSIKKER: Real Madrid-spissen Gonzalo Higuain scorer på 34,8 prosent av sjansene sine. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
TREFFSIKKER: Real Madrid-spissen Gonzalo Higuain scorer på 34,8 prosent av sjansene sine. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

Han er den giftigste spissen av stjernene

Treffer bedre enn både Messi og Ronaldo.

|||Lionel Messi og Wayne Rooney har levert varene denne sesongen, men tall viser at Real Madrids Gonzalo Higuain er den mest effektive spilleren foran mål av stjernene.

Tall regnet ut før sist helgs ligarunder viser at Higuain scorer på 34,8 av avslutningene sine. Hele 24 av 69 forsøk er endt i nettet. Det er knalltall.

Messi har 27 mål på 126 avslutninger. Det gir en uttellingsprosent på 21,4. Wayne Rooney scorer bare på 15,8 prosent av sine avslutninger (26 av 165). Selv skadeplagede Fernando Torres er langt mer effektiv enn Manchester United-spissen. Torres scorer på 18 av 69 avslutninger (26,1 prosent). Cristiano Ronaldo på sin side scorer på 18 av 144 avslutninger (12,5 prosent).

Mål sett i forhold til spilletid gir også et klart bilde om hvem som er den mest målfarlige angriperen av de største stjernene i Fotball-Europa. Higuain bruker 74,5 minutter per mål, mens Messi følger med scoring hvert 83,8 spilte minutt.

Fernando Torres og Wayne Rooney ligger tett på denne statistikken. Spanjolen scorer ett mål per 95,3 spilte minutter, mens Rooneys tall er 95,5. Cristiano Ronaldo er en litt annen type enn de fire øvrige, men bruker ikke mer enn 102,7 minutter per gang han putter ballen i mål fra sin litt frie rolle.

Hauset opp- Disse tallene viser at man kan fastslå at den mest målfarlige spilleren i Europa i dag, i hvert fall i de bedre ligaene, ikke er verken Cristiano Ronaldo, Rooney eller andre. Det er en argentinsk herremann fra Real Madrid ved navn Gonzalo Higuain, sier søramerikaekspert Terje Liverød til NTB.

Han følger jevnlig de største fotballstjernene i de store ligaene. Liverød er tilknyttet Schalke og Red Bull Salzburg i tillegg til at han har et omfattende nettverk i Sør-Amerika. Fotballagenten har også et nært forhold til engelsk fotball.

- Messi og Rooney har riktignok scoret flere mål, men faktum er at de 24 seriemålene Higuain har scoret har han gjort på langt kortere tid enn de andre. Han har spilt hele 474 færre ligaminutter enn Messi, og hele 773 færre enn Rooney, eller om lag åtte kamper mindre. Selv Cristiano har spilt flere minutter, men scoret seks mål færre, på samme lag. Higuain er en mann av få ord og sier lite. Han lar målene tale for seg, sier Liverød.

Han er kritisk til hvordan Rooney blir hausset opp i Norge som kanskje verdens beste spiller.

- Disse tallene bekrefter at Rooney har litt dårligere basisferdigheter enn sine kolleger på dette nivå. Han har litt dårligere teknikk og litt dårligere avslutningsferdigheter og behøver derfor langt mer enn dobbelt så mange avslutninger for å score samme antall mål som for eksempel Higuain, sier Liverød.

Foretrekker TorresHan påpeker også at Torres er flinkere til å ta vare på sine sjanser enn Rooney.

- Det er interessant at Torres i Liverpool er mer effektiv enn Rooney. Til tross for at han spiller i et for øyeblikket dårligere lag som også scorer langt færre mål, trenger Torres vesentlig færre forsøk med nesten den dobbelte effektiviteten i forhold til Rooney. På et slikt grunnlag vil det ikke være galt å hevde at Torres er en bedre angriper enn Rooney. I hvert fall mer effektiv og kanskje nyttigere sådan. Han spiller bare ikke i Manchester United, påpeker Liverød.

Både Cristiano Ronaldo og Higuain scoret i helgens serieomgang. Deres mål er ikke med i Liverøds statistikkmateriale.

(NTB)

TRENGER MER TID: Lionel Messi trenger mer tid på hver scoring enn Gonzalo Higuain. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE
TRENGER MER TID: Lionel Messi trenger mer tid på hver scoring enn Gonzalo Higuain. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE Vis mer