Han er den nye spissen din, Semb

BERGEN (Dagbladet): Sigurd Rushfeldts utrolige effektivitet bør tvinge fram en løsning på landslaget som vi vet Nils Johan Semb har lekt med i tankene: Sigurd Rushfeldt som spiss, og Tore André Flo ut på den ene midtbaneflanken, mener Dagbladets kommentator.Hva mener DU?

En slik løsning vil gi tre positive effekter:

,ø,øNorge får med Europas kanskje giftigste spiss for tida.

,ø,øTore André Flo får i sterkere grad utnyttet sine beste egenskaper.

,ø,øNorge blir bedre.

Dagbladet foreslo løsningen for Nils Johan Semb etter to kamper med Drillos i VM. Da med Egil Østenstad i den rollen Sigurd Rushfeldt nå bør få _ som enslig spiss.

På det tidspunktet hadde Tore André Flo stort sett jobbet med ryggen mot mål, og bare glimtvis fått utnyttet sine beste egenskaper.

Den gang omtalte Semb forslaget som «en meget spennende tanke». I dag er han i posisjon til å omsette den i praktisk handling.

Sigurd Rushfeldt er blitt en kynisk målmaskin som må utnyttes for alt han er verdt slik han framstår for tida. Det betyr naturligvis at han må få sjansen når Norge møter Slovenia 10. oktober.

Anonym

Ingen norsk spiss er i nærheten av Rushfeldts effektivitet. Og viktig: Rushfeldt har vært best i de viktigste kampene Rosenborg har spilt i år. Spesielt i mesterligakvalifiseringen mot Brügge, og i mesterligaåpningen mot Athletic Bilbao.

I Tippeligaen har han stort sett vært som i går: Ganske anonym, men fryktelig effektiv.

Destruktive

Ønsket om Rushfeldt som spiss på landslaget handler vel så mye om Tore André Flo. Flo er best når han kan utfordre med ansiktet mot motstanderens mål. I landslagssammenheng fungerer han i litt for stor grad som den tradisjonelle møtende spissen _ alltid med et par destruktive midstoppere i kroppen.

Som kantspiller _ uten et like stort defensivt ansvar som jobben tradisjonelt krever _ vil han i større grad kunne utnytte sine beste egenskaper. Sigurd Rushfeldts rå styrke og forbedrede teknikk gjør ham vel så egnet som Flo i rollen som mål for digre utenlandske midstoppere.

Uvurderlig

Brann fortjener mye ros etter gårsdagens semifinale. Sjelden har jeg sett et lag skape så store problemer for et maksimalt motivert Rosenborg. Brann er sannsynligvis Norges nest beste lag for tida.

De benyttet velkjente midler mot Rosenborg, men utførte jobben med en effektivitet Rosenborg nesten har vært ukjent med på norsk jord.

,ø,øErik Hoftun ble låst i forsøkene på å starte angrep bakfra.

,ø,øBent Skammelsrud ble skjermet fra å sette i gang Runar Berg og Roar Strand på normalt vis.

,ø,øOg Brann utfordret Rosenborgs midtstoppere med fart og stor bevegelse langs bakken.

Rosenborg mistet rytme og presisjon, og framsto som høyst overvinnelige. Men utretteligheten og rutinen fra storoppgjør som dette ble nok en gang avgjørende. Det er naturligvis en uvurderlig egenskap. Ingen forventer at Rosenborg skal holde Mesterliganivå i hver eneste kamp.

Imponerer

Derfor var det også Brann som gjorde sterkest inntrykk i går _ med unntak av Sigurd Rushfeldt.

Brann har innarbeidet en spillestil som er trygg bakover, skapende framover _ og viktigst: Spillerne tror på den.

Spesielt lagets seks mest offensive spillere imponerer. Ofte hver for seg, men først og fremst sammen. Miksen av ferdigheter gir en bortimot perfekt balanse og harmoni.

,ø,øMidtbanefireren inneholder Stefan Paldans aggressivitet og arbeidskapasitet, Svante Samuelssons rekkevidde i lufta og fornuft i pasningsspillet, Cato Guntveits utrettelige engasjement langs høyresida, og Raymond Kvisviks nonsjalante pasningskvalitet.

,ø,øOg spissduoen består av raske og gjennombruddsterke Torstein Helstad og den mer slepne og uberegnelige Kjetil Løvvik.

En trøst

Brann holder ikke like høy kvalitet i det bakerste leddet. Det var temposvakheter, betenkelig keeperspill og kraftig markeringssvikt ved både baklengsmål og straffesituasjoner.

Men av norske lag er det bare Rosenborg som er i stand til å provosere fram svakhetene.

Det er kanskje en trøst. Spesielt foran returoppgjøret i UEFA-cupen mot Werder Bremen. Vi garanterer Brann avansement hvis de holder samme kvalitetsnivå som i går. Det sier mye om Brann. Men mest om Rosenborg.