Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er ekstremt motivert og går utelukkende for seier

Contador klar for Grand Tour-comeback på hjemmebane.

UTE ETTER REVANSJ: Alberto Contador stiller i sin første Grand Tour siden fjorårets Tour de France. Nå er «El Pistolero» klar for igjen å vise hvem som er verdens beste etapperytter i Vueltaen. Foto: VINCENT JANNINK / ANP / AFP PHOTO/ NTB Scanpix
UTE ETTER REVANSJ: Alberto Contador stiller i sin første Grand Tour siden fjorårets Tour de France. Nå er «El Pistolero» klar for igjen å vise hvem som er verdens beste etapperytter i Vueltaen. Foto: VINCENT JANNINK / ANP / AFP PHOTO/ NTB Scanpix Vis mer

De tre neste ukene får vi svar på om Alberto Contador (29) holder samme klasse som før. Spanjolen skal kjempe om seieren i Vuelta a España i hjemlandet, men får hard kamp fra «kronprinsen» fra Tour de France og flere landsmenn.

Saxo Bank-lagets ubestridt største stjerne var nylig tilbake på syklingens verdenstour i Nederland og Belgia etter sin dopingutestengelse. Contador viste gode takter i etapperittet, og mye tydet på at den meritterte 29-åringen hadde formen i anmarsj. «El Pistolero» ble åttendemann totalt, men kjempet i teten på de siste etappene der terrenget ble tyngre og man avsluttet med tempo.

- Først og fremst gleder jeg meg, akkurat som mange andre, til å se Alberto tilbake i løpsform. Han er naturligvis ekstremt motivert og går utelukkende for å vinne sammenlagt, sier sportsdirektør Bradley McGee i Saxo Bank til lagets nettsted.

Froomes tur? Den argeste konkurrenten blir trolig årets annenmann i Tour de France, Chris Froome. Briten virket minst like sterk som vinner og lagkamerat Bradley Wiggins i fjellene under Touren. Froome står i spissen for nok et sterkt Sky-lag. Dersom Wiggins' «kronprins» har bevart formen, er mulighetene gode for 27-åringens første store sammenlagttriumf.

- Det har hele tiden vært planen at jeg skulle sykle Vueltaen. Jeg går inn i rittet som lagets leder, men det vil ikke si at vi ikke har andre som kan hevde seg sammenlagt. Rigoberto (Uran) og Sergio (Henao) har enormt potensial, og Richie (Porte) er en annen fyr som kan glimte til, sier Froome til Sky-lagets nettsted.

Én nordmann Gabriel Rasch blir eneste norske innslag i Vueltaen. Han sykler for FDJ. Lars Petter Nordhaug lå lenge an til å bli tatt med som en av Froomes hjelpere, men ble vraket til fordel for sterke Richie Porte, som opprinnelig kun var reserve. Skys Vuelta-mannskap ble klart bare et par dager etter at Nordhaug avslørte at han skifter lag til Rabobank neste år.

Årets Vuelta starter i Pamplona lørdag med 16,5 kilometer lang tempo. Rittet avsluttes i 9. september i Madrid etter tre uker og 3360 kilometer på syklene.

2012-utgaven av det spanske treukersrittet har kun én individuell tempoetappe. Det gir de beste klatrerne i feltet bedre muligheter til å sikre en gjev sammenlagttriumf. Sju av de totalt 21 etappene er regnet som fjelletapper. Tre av disse avsluttes på stigninger som ikke er kategorisert.

Utfordrerne Blant Contador og Froomes største utfordrere finner vi fjorårsvinner og Movistar-kaptein Juan José Cobo. Spanjolen vant i 2011 selv om han egentlig var tiltenkt en rolle som hjelperytter for Geox. Laget opphørte etter forrige sesong. Cobo deltok også i Tour de France i sommer som hjelper for Alejandro Valverde, uten at han markerte seg nevneverdig.

Joaquim Rodríguez, enda en spanjol, er en allroundrytter som også bør regnes med. Katjusjas vinnerkandidat endte på annenplass i årets Giro d'Italia og har også markert seg godt i Vueltaen tidligere.

Tour de France-firer Jurgen Van den Broeck stiller for Lotto. Belgieren ble nummer åtte i Vueltaen i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media