- Han er ekstremt motivert og går utelukkende for seier

Contador klar for Grand Tour-comeback på hjemmebane.

UTE ETTER REVANSJ: Alberto Contador stiller i sin første Grand Tour siden fjorårets Tour de France. Nå er «El Pistolero» klar for igjen å vise hvem som er verdens beste etapperytter i Vueltaen. Foto: VINCENT JANNINK / ANP / AFP PHOTO/ NTB Scanpix
UTE ETTER REVANSJ: Alberto Contador stiller i sin første Grand Tour siden fjorårets Tour de France. Nå er «El Pistolero» klar for igjen å vise hvem som er verdens beste etapperytter i Vueltaen. Foto: VINCENT JANNINK / ANP / AFP PHOTO/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre neste ukene får vi svar på om Alberto Contador (29) holder samme klasse som før. Spanjolen skal kjempe om seieren i Vuelta a España i hjemlandet, men får hard kamp fra «kronprinsen» fra Tour de France og flere landsmenn.

Saxo Bank-lagets ubestridt største stjerne var nylig tilbake på syklingens verdenstour i Nederland og Belgia etter sin dopingutestengelse. Contador viste gode takter i etapperittet, og mye tydet på at den meritterte 29-åringen hadde formen i anmarsj. «El Pistolero» ble åttendemann totalt, men kjempet i teten på de siste etappene der terrenget ble tyngre og man avsluttet med tempo.

- Først og fremst gleder jeg meg, akkurat som mange andre, til å se Alberto tilbake i løpsform. Han er naturligvis ekstremt motivert og går utelukkende for å vinne sammenlagt, sier sportsdirektør Bradley McGee i Saxo Bank til lagets nettsted.

Froomes tur? Den argeste konkurrenten blir trolig årets annenmann i Tour de France, Chris Froome. Briten virket minst like sterk som vinner og lagkamerat Bradley Wiggins i fjellene under Touren. Froome står i spissen for nok et sterkt Sky-lag. Dersom Wiggins' «kronprins» har bevart formen, er mulighetene gode for 27-åringens første store sammenlagttriumf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer