Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er elsket og hatet, og splitter en hel by i to

Kontroversielle Vincent Tan.

SUKSESS-MANNEN: Cardiff-eier Vincent Tan er trolig en av fotballens mest kontroversielle eiere. Samtidig har han klart å skape suksess i Wales. Foto: AP Photo / Adam Davy, PA
SUKSESS-MANNEN: Cardiff-eier Vincent Tan er trolig en av fotballens mest kontroversielle eiere. Samtidig har han klart å skape suksess i Wales. Foto: AP Photo / Adam Davy, PA Vis mer

CARDIFF (Dagbladet): - Vincent Tan har betydd alt for denne klubben. Uten ham ville trolig Cardiff City ikke eksistert i dag, sier Phillips.

Western Mail-journalist og fotballskrivent Terry Phillips (61) har dekket Cardiff i 18 år. Aldri før har det vært mer trykk rundt det walisiske laget.

- Dere nordmenn er gale. Dere er overalt, sier Phillips midt i hjertet av byens sentrum.

I går gjorde manager Ole Gunnar Solskjær sitt første kjøp da Magnus Wolff Eikrem endelig ble klar.  Og etter all sannsynlighet blir Mats Møller Dæhli den neste i løpet av uka.

Elsket og hatet Phillips mener klubbeier Vincent Tan vil gi Solskjær tid til å bygge opp sitt eget lag. 62-åringen er tidligere i vinter blitt omtalt i britisk presse som verdens verste klubbeier. Det synes Phillips er feil.

- Tan er elsket og hatet. Han splitter fansen og hele byen. Det var jo Tan som ville ha Solskjær hit. Solskjær er hans mann. Manageren har gjort alt riktig så langt og jeg er sikker på at Tan vil gi ham tid, sier Phillips.

- Problemet til Tan er at han ikke kan noe om fotball. Men det har han ansatt Solskjær for å styre, sier Phillips med et smil.

Suksessrik Tan har styrt Cardiff siden 2010. Klubbeieren har byttet lagets draktfarge fra blå til rød, satt en drage inn i klubblogoen og det florerer av myter rundt den malaysiske forretningsmannen. Blant annet er han blitt beskyldt for å bue mot sitt eget lag og å oppfordre spillere til å skyte fra egen banehalvdel.

- Jeg aner ikke om mytene er sanne. Det eneste som er sikkert er at han er kontroversiell. Fotball handler om resultater og det har han klart å skaffe. Mange Cardiff-fans har vendt klubben ryggen etter at de byttet draktfarge. Men mange støtter laget videre i håp om at Tan kan lede laget mot nye høyder. Suksess koster penger og dette er prisen klubben må betale. Du kan si at byen Cardiff er delt i en rød og blå del nå, sier Phillips.

I går forlot Solskjær treningsanlegget ved hotellet Vale Resort utenfor Cardiff for å se Manchester City mot West Ham i ligacupen. Begge er Cardiffs motstandere i løpet av de neste ukene. Solskjær har ikke ønsket å snakke med Dagbladet og norsk presse de siste dagene, men sa følgende om Tan i forrige uke:

- Han er eieren. Han vil at klubben skal være suksessrik. Han bekreftet overfor meg at han vil ta klubben framover, og få inn stabilitet og kontinuitet, sa Solskjær da han ble presentert som ny manager.

FØLGER CARDIFF TETT: Fotballskribent Terry Phillips har fulgt Cardiff i 18 år. Nå tar interessen av i den walisiske byen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FØLGER CARDIFF TETT: Fotballskribent Terry Phillips har fulgt Cardiff i 18 år. Nå tar interessen av i den walisiske byen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media