- Han er en blanding av Øystein Olsen og Wayne Gretzky

TV 2-ekspert om Storhamars Christian Larrivée.

STORHAMARS GULLMANN: Storhamars Christian Larrivée (t.h) jubler sammen med Mads Hansen etter en scoring. Storhamar ligger under 2-3 i finalekamper mot Stavanger Oilers, men ekspertene mener Larrivée fortsatt kan sikre Storhamar kongepokalen i ishockey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
STORHAMARS GULLMANN: Storhamars Christian Larrivée (t.h) jubler sammen med Mads Hansen etter en scoring. Storhamar ligger under 2-3 i finalekamper mot Stavanger Oilers, men ekspertene mener Larrivée fortsatt kan sikre Storhamar kongepokalen i ishockey. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ TV:
Sjette NM-finale ishockey, Storhamar-Stavanger Oilers, TV2 Sportskanalen kl. 18.50.

(Dagbladet): I kveld kan Stavanger Oilers sikre seg klubbens fjerde strake kongepokal i ishockey, om de slår Storhamar på Hamar i den sjette NM-finalen.

Finaleserien har utviklet seg til en amper batalje mellom to jevne lag som gir alt for å slå kloa i kongepokalen. Da Oilers avgjorde på overtid i Stavanger for to dager siden brøt det ut et realt masseslagsmål etter at Oilers-spilleren Stian Høygård begynte å juble rett foran Storhamar-målvakt Andrew Engelage.

Det er ingen grunn til å forvente noe mindre testosteron i Hamar OL-amfi i kveld.

- Hele «pakka» Storhamars Christian Larrivée (32) er poengkongen i NM-sluttspillet så langt, med 22 poeng på 14 kamper, men den 1,91 høye canadieren står like gjerne først i køen når det skal stupes inn i dueller og taklinger.

- Larrivée er for meg en blanding av Øystein Olsen og Wayne Gretzky. Han er hele «pakka», sier TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm til Dagbladet.

Wayne Gretzky - tidenes beste og mest elegante hockeyspiller - er kjent nok for de fleste. I norsk målestokk klinger Øystein Olsen (46) også bra i norske hockeyører. Han har ni kongepokaler, 12 seriegull og spilte 17 sesonger for Vålerenga.

LEGENDE: Wayne Gretzky er tidenes beste hockeyspiller, og satte en rekke rekorder i NHL. Foto: Kevin Frayer / AP / NTB Scanpix
LEGENDE: Wayne Gretzky er tidenes beste hockeyspiller, og satte en rekke rekorder i NHL. Foto: Kevin Frayer / AP / NTB Scanpix Vis mer

Og så var han en tøffing du tenkte deg om to ganger før du gikk inn i duell mot.

- Øystein Olsen er en legende i norsk hockey. En skikkelig tøffing. Når jeg sammenligner Larrivée med han og Wayne Gretzky, så viser det bare at han er en komplett spiller som både er hærføreren og eleganten som gjør ting som ingen andre i Norge får til på isen, sier Dahlstrøm.

Ville hente Larrivée Han er langt fra canadierens eneste beundrer. Allerede før den første NM-finalen sa Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen (53) følgende til Dagbladet:

- Om Christian Larrivée har lyst og ork til å spille mot oss annenhver dag, så lever vi farlig. Han er den beste forwarden i Norge.

Thoresen hadde Larrivée under sine vinger som Storhamar-trener da de tapte NM-finalene mot Vålerenga i 2007. Da canadieren returnerte til norsk hockey i 2010 - etter spill i Danmark og Sverige - så forsøkte dagens Oilerst-trener å hente Larrivée til Stavanger.

I stedet valgte canadieren Storhamar også i sitt andre norgesopphold.

Nærmer seg 100 poeng Inneværende sesong har vært 32-åringenes desidert mest produktive, med 70 poeng på 45 seriekamper og med foreløpig 22 poeng i sluttspillet nærmer han seg 100 poeng.

- I år har han vært skadefri. Da er han godt trent og en trussel i alle kampene. Dessverre valgte han Storhamar da han kom tilbake til norsk hockey, for jeg forsøkte å hente han til Stavanger. Men han trives godt på Hamar, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

«Øyne i nakken» TV2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm synes det er en fryd å se Larrivée spille hockey, og har gitt canadieren et passende kallenavn etter den nevnte backhandpasningen til 2-2 mot Oilers tirsdag.

TFFING: Øystein Olsen, tidligere Vålerenga-spiller. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
TFFING: Øystein Olsen, tidligere Vålerenga-spiller. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- Christian «øyne i nakken» Larrivée er så het om dagen at han kan snu denne finaleserien til Storhamars fordel. Han er så god at Stavanger ofte må sette to spillere på han, som igjen gir bedre plass for andre på laget, sier Dahlstrøm til Dagbladet.

- Fair sjanse Selv om Oilers leder 3-2 i kamper og har overtaket i finaleserien, så mener hockeyeksperten at gulllkampen langt fra er over.

- Jeg mener Storhamar har en fair sjanse til å ta gullet. De ser pigge ut og orker å stå hele kampen. Og vinner de i kveld, så kan hva som helst skje i en sjuende og avgjørende kamp i Stavanger.

- BESTE I NORGE: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen kan vinne sin 15. kongepokal i hockey som spiller og trener i kveld. Men han tar ingen ting for gitt mot Storhamar og Christian Larrivée. - Han er den beste forwarden i Norge. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
- BESTE I NORGE: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen kan vinne sin 15. kongepokal i hockey som spiller og trener i kveld. Men han tar ingen ting for gitt mot Storhamar og Christian Larrivée. - Han er den beste forwarden i Norge. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer