- Han er en fantastisk fyr på og av sykkelen

Cavendish viste hvem som er raskest, men Thor vant den grønne trøya.

FIKK CAV-SKRYT: Thor Hushovd var langt bak opptrekker Mark Renshaw (t.v.) og enda lengre bak Mark Cavendish på oppløpet på Champs-Élysées, men fikk likevel skryt av den suverene briten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOEL SAGET
FIKK CAV-SKRYT: Thor Hushovd var langt bak opptrekker Mark Renshaw (t.v.) og enda lengre bak Mark Cavendish på oppløpet på Champs-Élysées, men fikk likevel skryt av den suverene briten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOEL SAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vi fulgte etappen live!

(Dagbladet.no): Alberto Contador avgjorde Tour de France i går på vei opp til Mount Ventoux.

På sjarmøretappen inn til Paris skålet mesteren med sine lagkamerater i Astana, mens alle med norsk og britisk blod i årene ventet på de siste kilometerne hvor duellen mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish skulle avgjøres en gang for alle.

Når rytterne tråkket inn på Champs Élysées gikk syv mann i brudd, og sperret de innlagte spurtpoengene for Cavendish og Hushovd. Alt gikk dermed mot en massespurt ved målgang.

Columbia-toget dro hovedfeltet, som de har gjort gjennom hele Touren, for å sette opp Cavendish i best mulig posisjon. Thor hang på som en klegg på hjulet til Cavendish, slik Atle Kvålsvoll hadde fryktet før dagens etappe.

«Flekkfjerneren fra Grimstad» hang godt med gjennom de siste svingene, men ble sperret inne i den siste og Mark Cavendish fikk seile over målstreken i ensom majestet over mållinja.

- Ga altEn maktdemonstrasjon av både Columbia og briten som befestet sin posisjon som den suverent raskeste syklisten i verden, og tok enkelt sin sjette etappeseier i årets Tour.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer