BER HJEMLANDET OM HJELP: John Obi Mikel gikk på banen lørdag på tross av usikkerhet rundt faren hjemme i Nigeria. Foto: AP/Sang Tan
BER HJEMLANDET OM HJELP: John Obi Mikel gikk på banen lørdag på tross av usikkerhet rundt faren hjemme i Nigeria. Foto: AP/Sang TanVis mer

- Han er en gammel mann, han har ikke skadet noen

John Obi Mikel med bønn til kidnapperne.

(Dagbladet): I går ble det kjent at Chelsea-spiller John Obi Mikel var klar over bortføringen av faren Michael Obi da han gikk på banen og spilte 90 minutter mot Stoke lørdag.

Nå ber den tidligere Lyn-spilleren kidnapperne om å frigi faren, som ble borte på vei hjem fra jobb i Jos fredag.

Helt knust - Min familie har alltid bodd i Jos. Alle vet hvem faren min er, og alle vet hvem sønnen hans er. Alt jeg kan si til folkene som har ham er: La ham gå, vær så snill. Han er en gammel mann som aldri har skadet noen. Jeg er helt knust over situasjonen, sier Mikel.

Han ber om hjelp fra hele Nigeria til å få faren hjem til familien.

- Jeg har alltid gjort mitt beste for å hjelpe mitt land, jeg har tjent landet ved å spille for landslaget. Nå er det tid for at mitt land hjelper meg. Uansett hvem som har ham, eller om noen vet hvor han er, ta kontakt med meg. Forhåpentligvis kan vi få ham løslatt, sier Mikel.

Han er ikke den første Premier League-spilleren som rammes, i 2008 ble Everton-back Joseph Yobos bror tatt og holdt fanget i 12 dager. Mikel trodde likevel Jos var en trygg by for familen.

- Dette skjer ofte i Øst-Nigeria, faren min er kanskje den første i Nord-Nigeria. Det er et forferdelig sjokk. Vi kan ikke tro hva som har skjedd.

Ikke krav om løsepenger 24-åringen forteller at han bestemte seg for å spille lørdag etter en prat med moren.

- De andre spillerene visste ikke, jeg ønsket ikke at de skulle komme til meg og uttrykke sorg. Jeg fortalte det til Didier Drogba mandag, og før kampen til Salamon Kalou, han er en god venn av meg. Men nå vet alle.

Ifølge den nigerianske avisa Vanguard behandler politiet saken som en forsvinning. Årsaken er at det ikke er kommet krav om løsepenger siden Mikels far forlot sitt transportselskap i en Mercedes.