Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er en gjennomført profesjonell og en fantastisk spiller

Honda herjer for Milan.

Med Keisuke Honda i målform har Milan fått vind i seilene. Søndag ble japaneren tomålsscorer i 3-1-seieren borte mot Hellas Verona.

Da Honda kom til Italia fra russisk fotball i januar, slet han med å markere seg. Men i høst har han virkelig slått til. Etter sju kamper er 28-åringen sammen med Juventus-stjernen Carlos Tévez delt toppscorer med seks mål i serie A.

Halvparten av Hondas mål har kommet i Milans to siste serieoppgjør. Søndag var han mannen som doblet til 2-0 etter 27 minutter og la på til 3-0 etter pause.

- Han er en gjennomført profesjonell og en fantastisk spiller. Jeg sa det allerede i august. Det er sjelden han kaster bort en scoringsmulighet, sa Milan-trener Filippo Inzaghi etter kampen.

Før Honda inntok hovedrollen i Verona, var det et merkelig selvmål som fikk Milan i gang. Etter 21 minutter var Rafael Marques helt upresset da han fikk et sleivtreff på ballen og hamret den i eget mål. Brasilianeren hadde god tid til å gjøre en skikkelig klarering.

Gode takter Honda økte ledelsen seks minutter senere. Han ble servert en utsøkt ball fra Stephan El Shaarawy. Pasningen skar gjennom både midtbane- og forsvarsleddet til Hellas Verona, og Honda kunne til slutt kontrollert plassere 2-0 i nettmaskene.

Milans tredje fulltreffer kom etter en kontring i det 56. minutt. Igjen gjorde Honda alt riktig da han omsatte en ball fra Adil Rami i scoring.

Like før slutt scoret Nicolas Lopez et reduseringsmål for hjemmelaget. Tre minutter på overtid ble vertenes Rafael Márquez utvist for sitt annet gule kort.

Milan har slitt de siste årene, men under Inzaghis ledelse har storklubben fått en oppmuntrende sesongstart. «Rossoneri» har i høst vunnet fire av sju seriekamper og er nummer fire på tabellen.

I 2-2-kampen mellom Inter og Napoli kom målrushet sent. Lagene gjorde alle scoringene etter det 79. minutt. To ganger gikk Napoli i føringen etter mål fra José Callejón, men begge ganger slo hjemmelaget tilbake. Hernanes ordnet utligningen ett minutt på overtid.

Gonzalez ble helt Palermo tok sesongens første seier da Cesena ble slått 2-1 på eget gress søndag. Den tidligere Vålerenga-forsvareren Giancarlo González ble matchvinner på overtid.

Tredjeplasserte Sampdoria kunne fått en større luke ned til Milan, men laget rotet bort seieren da 2-0 ble til 2-2 i bortemøtet med formsvake Cagliari. Ett poeng skiller 3.- og 4.-plassen.

Tidligere på dagen tok Lazio en sterk 2-0-seier borte Fiorentina. Gjestene tok alle poengene etter mål fra Filip Djordjevic (35.) og veteranen Miroslav Klose (90.).

Atalanta slo Parma 1-0, mens Torino tok sesongens annen seier med samme resultat hjemme mot Udinese.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media