«Han er en gluping»

Tre dager før Rally Frankrike forteller Petter Solberg hva han mener om rivalen Sébastien Loeb.

Heisann folkens!

Seieren på Sardinia var helt show. Men nå er det ut på veien igjen. Nå har jeg vært på en tre og en halv dags dekktest i Italia, og hatt et par fridager i helga. Nå er det Korsika og nytt løp som gjelder til helga. Og jeg gir ikke opp kampen mot Loeb før det er teoretisk umulig å vinne tittelen.

JEG TROR JEG MØTTE

Sébastien for første gang under rallyet i San Remo i 1999. Da kjørte han Toyota, og jeg kjørte Ford. Jeg husker i alle fall at jeg slo ham på enkelte prøver. He-he.

Det er alltid vanskelig å si hvor gode folk kan bli når en treffer dem for første gang. Og jeg kan ikke si at jeg med en gang så at det var vi to som kom til å kjempe sammen helt i toppen nå.

Jeg har et veldig godt forhold til Loeb. Han er en kjempegrei type, og veldig profesjonell. Svært godt trent. Og så er han en gluping. Faktisk fryktelig glup. Det merker du når du snakker med ham. Han prater godt for seg, og gjør alle de rette tingene.

Sébastien har et sterkt team i ryggen. Og Citröens teamsjef Guy Frequelin er som en pappa for ham. De har tatt hånd om han hele tida, og jeg tror Frequelin også ser på Seb som en slags sønn.

I KJØRESTIL

så er vi to ganske like. Jeg tror jeg kjører enda «smalere» enn ham.

Men noen særlig til mekaniker tror jeg ikke han er. En kan komme fram i denne sporten på flere måter.

Vi prater mye sammen under rallyene, og vi har også vært på noen motorshow og TV-programmer sammen. Men utenom løpene ser vi førere ikke mye til hverandre. Det har vi ikke tid til.

MILJØET BLANT OSS FØRERE

er kjempebra. Jeg går bra sammen med absolutt alle, og det er en kul gjeng. Så når Marcus Grönholm smiler og viser meg finger'n når jeg kjører fra ham, er det bare å le.

Hilsen Petter

Fortalt til Thomas Sæbø

MØTES TIL HELGA:</B> Sebastien Loeb har mest sannsynlig for mange poeng på Petter i VM-sammendraget.