- Han er en god gutt, nå skal vi støtte ham

Gerrard & co nekter å klandre John Arne Riise.

LIVERPOOL/OSLO (Dagbladet.no): John Arne Riises selvmål fire minutter på overtid kan fort ha kostet Liverpool en finaleplass i Moskva 21. mai.

Etter 1-1 på Anfield må Liverpool score på Stamford Bridge, der Chelsea ikke har tapt på fire år.

Men selv om skuffelsen over at å miste et utmerket utgangspunkt naturligvis var enorm, forlot Liverpool-spillerne Anfield med hevet hode. Og backet opp John Arne Riise i stedet for å bebreide ham.

- Vinner og taper som et lag

Kaptein Steven Gerrard, som er en av Riises beste venner i klubben, forsøkte å trøste nordmannen da dommeren blåste av kampen. Og fortsatte i samme stil da han møtte journalistene etterpå.

- Han har vært her lenge. Han er god gutt. Og nå skal vi støtte ham. Vi må prøve å få hodet hans rett. Vi vinner og taper som et lag. Dette handler ikke om enkeltspillere, sier Gerrard.

Alvaro Arbeloa er av samme oppfatning:

- John er veldig, veldig skuffet. Vi skal støtte ham, sier han.

NEDBRUTT, MEN IKKE UTSLÅTT: John Arne Riises selvmål gjør veien til finalen i Moskva langt brattere for Liverpool. Men lagkameratene var bare støttende etter det bitre baklengsmålet på overtid. Foto: AP
NEDBRUTT, MEN IKKE UTSLÅTT: John Arne Riises selvmål gjør veien til finalen i Moskva langt brattere for Liverpool. Men lagkameratene var bare støttende etter det bitre baklengsmålet på overtid. Foto: AP Vis mer

- Må dele skylda med Riise

Riise har hatt sin tøffeste sesong noensinne i Liverpool, og har mistet plassen sin i startoppstillingen. I tirsdagens semifinale startet han på benken, men kom innpå da Fabio Aurelio måtte bæres av banen etter en drøy time.

Det så ut til å gå knirkefritt - helt til Salomon Kalou fikk tid og rom til å slå inn fra venstrekanten, og Riise stupheadet ballen i eget mål med Nicolas Anelka i ryggen.

Tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén, som nå kommenterer Champions League for svensk TV, mener flere må dele skylden med Riise.

- Kalou skal jo ikke få slå inn der i det hele tatt, Liverpool har to spillere borte ved cornerflagget. Men Riise kunne feid ballen unna med høyrebeinet. Han er jo ingen lilleguttspiller, vi snakker om spillere i verdensklasse her. Da må han kunne bruke høyrefoten også, sier Hysén til Dagbladet.no.

Han har selv opplevd å score selvmål i et derby mot Everton, og vet dermed godt hvordan Riise føler seg.

- Fy faen... jeg lider med Riise. Jeg synes virkelig synd på ham. Han har måttet tåle en del kritikk i år, ikke minst fra fansen. Der ser du hvor fort ting endrer seg. Riise har vært en av heltene lenge, og hatt en høy stjerne, og plutselig er han knapt verdt noe som helst. Det er trist, sier Hysén.

Benitez sint på dommeren

- Han er en god gutt, nå skal vi støtte ham

1-1 var et heldig resultat for Chelsea, som kan takke keeper Petr Cech for flere avgjørende redninger i sluttminuttene.

Liverpool-manager Rafael Benitez mener London-laget også kan takke dommer Konrad Plautz - som han mener favoriserte Chelsea på grensen til det latterlige.

At han la til over fire minutter skjønte ikke spanjolen bæret av.

- Vi visste hva vi kunne forvente, fordi vi har hatt ham tidligere mot Marseille, men du kan ikke klandre dommeren for selvmålet. Han la til ett minutt i 1. omgang og fire minutter i 2. omgang. Jeg vet ikke helt sikkert, men jeg tror selvmålet kom fem minutter på overtid. Det er vanskelig å forklare, sier Benitez ifølge Sky Sports.

Men selv om Benitez er skuffet, er han ingen slagen mann.

- Vi har 90 minutter å gjøre det på, og vi må gå dit for å vinne, sier han.

Chelsea-manager Avram Grant har nå alle muligheter til å gjøre det hans forgjenger José Mourinho ikke klarte: Å ta de blå til en Champions League-finale på bekostning av Liverpool.

Israeleren synes ikke 1-1 var et heldig resultat for Chelsea.

- Vi fortjente det, sier han.

- Det var en kamp uten mange sjanser. De hadde en sjanse i 1. omgang, vi hadde en sjanse i første omgang. Sånn var det i andre omgang også. Det var ikke mange sjanser. Det var typisk for en semifinale, sier han.

<B>STØTTES AV KAPTEINEN:</B> John Arne Riise ble den store synderen fire minutter på overtid. Men Steven Gerrard understreker at Liverpool vinner og taper som et lag.