I HARDT VÆR: Nicki Bille Nielsen har igjen skapt overskrifter for en utenomsportslig episode.  
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Nicki Bille Nielsen har igjen skapt overskrifter for en utenomsportslig episode. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Han er en god gutt som gjør noen dumme ting i ny og ne

Mini Jakobsen ville ikke gitt Bille Nielsen sparken.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsen meldte selv fra til Rosenborg om den fuktige byturen i København natt til fredag. Dansken hadde fri, og fortalte RBKs styreleder Erik Hoftun en annen versjon enn den som kom fram i danske medier.

Jahn Ivar Jakobsen spilte totalt sju sesonger i Rosenborg, og skal være en del av ekspertpanelet til TV 2 under kveldens Tippeliga-sending. Han innser at kveldens store tema fort vil bli Nicki Bille Nielsen.

- Nå har jeg sett litt rundt og spurt folk. Slik jeg oppfatter det så er saken annerledes i Nicki Billes øyne. Til fakta er på bordet vil jeg være veldig forsiktig med å uttale meg bastant, sier Jakobsen til Dagbladet.

Sparken ikke løsningen «Mini» omtaler Rosenborg-spilleren som en «god gutt».

- Jeg ville iallfall ikke gitt ham sparken. Selv om det er riktig det som står i avisa til en viss grad. Han var hjemme i København på en av fridagene sine. I forhold til alkoholreglene så har ikke Rosenborg noen null-toleranse til alkohol i sesongen, så vidt jeg vet. Det er ikke så ille. Det er ille at han blir tatt inn av politiet, men det har med temperamentet hans å gjøre. Jeg kjenner Nicki Bille, og han er en god gutt som gjør noen dumme ting i ny og ne. Jeg ville ikke sagt: «dette er nok, dette kan vi ikke ha i klubben», sier Jakobsen.

- Det er ikke noe gøy for å klubben å ha en spiller som har blitt kalt inn til politiet to ganger for ordensforstyrrelser. Han har ikke noe plikt i å være et forbilde, men det er klart klubben ønsker at han skal være ett, sier Jakobsen.

Nicki Bille Nielsen ble i fjor arrestert etter en fuktig bytur i Trondheim. Styreleder Erik Hoftun uttalte etterpå at dersom noe liknende ville skje igjen, kunne det være slutten på RBK-karrieren til dansken.

- Jo, jeg tenkte også på det. Hvis RBK har sagt at dette er siste overtredelse så er det ut, da står du i det hjørnet, sier Jakobsen.

Upåvirket Rosenborg Jakobsen vil ikke spekulere i hva Rosenborg bestemmer seg for å gjøre i denne saken.

- Det er som jeg sier. At hvis Odd Reitan hadde blitt tatt noen ganger for ordensforstyrrelse, ville det være færre kunder på Rema 1000. Men jeg vet jo også at han (Nicki Bille Nielsen) er den mest populære spilleren i klubben, og det er han det selges mest drakter av, sier Jakobsen.

- Hvordan tror du dette vil påvirke Rosenborg-spillerne?

- De blir bare mer samlet. Jeg prøver å sette meg selv inn i en slik rolle, og jeg ville sagt: «kom igjen gutta», og vise at vi er lag. Jeg tror ikke vi får se noe dårligere fotballag, sier Jakobsen.

VILLE IKKE SPARKET BILLE:
Jahn Ivar "Mini" Jacobsen mener Rosenborg må tenke seg om to ganger i denne saken.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VILLE IKKE SPARKET BILLE: Jahn Ivar "Mini" Jacobsen mener Rosenborg må tenke seg om to ganger i denne saken. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer