- Han er en klovn og en skam

Keane svarer Fifas visepresident.

(Dagbladet.no): Roy Keane skygger sjelden banen når det blåser opp til storm. Og Sunderland-manageren skal definitivt ikke beskyldes for å krype til korset etter gårsdagens krasse beskyldninger fra Fifas korrupsjonsmistenkte visepresident, Jack Warner.

Sepp Blatters høyre hånd likte dårlig at landsmannen Dwight Yorke ble hentet hjem til England like før Trinidad & Tobago skulle møte USA - og betegnet Keane som både respektløs og simpel.

Det er trolig som musikk i Keanes ører. - Jeg har fortalt Jack hva jeg synes om ham, og hvor han kan dra. Han er en klovn, en skam, sier iren ifølge BBC.

Keane lukter falskhet

Noe som utløste enda mer brevskriving fra «klovnen» i Fifa.

- Den respektløse tonen i uttalelsene dine understreker bare den totale mangelen på respekt som du og andre av ditt slag har for spillere og embetsmenn fra «små» nasjoner. Det er åpenbart vanskelig for deg å akseptere det faktum at noen fra et «lite» land kan slå seg opp til å bli visepresident i Fifa, svarer Warner.

I Keanes øyne virker Warners omtanke for de små nasjonens rettigheter bare påtatt og falsk. Og når Keane lukter falskhet, er han nådeløs.

- Mr. Warner kommer med alle disse truslene, og mange av dem gjennom media, men det er åpenbart at han egentlig ikke bryr seg om disse spillerne. Han bare later som han gjør det. Det er latterlig. Jeg skal sende et brev tilbake til Jack, men i motsetning til ham, kommer jeg ikke til å gi det til media. I bunn og grunn, om han er visepresident i Fifa: Gud hjelpe oss alle, fastslår Keane.

LANGER UT MOT FIFAS VISEPRESIDENT: Roy Keane lar seg ikke pille på nesa, og parerer gårsdagens angrep fra Jack Warner gjennom å slå enda hardere tilbake. - I bunn og grunn, om han er visepresident i Fifa: Gud hjelpe oss alle, sier Keane. Foto: AFP
LANGER UT MOT FIFAS VISEPRESIDENT: Roy Keane lar seg ikke pille på nesa, og parerer gårsdagens angrep fra Jack Warner gjennom å slå enda hardere tilbake. - I bunn og grunn, om han er visepresident i Fifa: Gud hjelpe oss alle, sier Keane. Foto: AFP Vis mer

Hadde avtale med Yorke

Han vil ha seg frabedt beskyldninger om at han gir blaffen i landslagsfotball, og hevder han på det punktet er bedre enn svært mange av sine kolleger i Premier League.

- Jeg elsker at mine spillere er i aksjon for landslaget, på høyeste nivå. Jeg er ikke som andre managere i Premier League, som spiller teite leker. Men han (Yorke) er ikke på topp fysisk og sier selv at han er ferdig med landslagsfotball, sier Keane.

Og viser til at han inngikk en avtale med Yorke før landskampene om at han ikke skulle spille, fordi kroppen hans ikke ville tåle det.

- Han har fortalt meg ca. fem ganger at han er ferdig med landslaget, men så skrur jeg på fjernsynet og ser at han løper rundt med resten av landslaget, sukker Keane.

- Men jeg vet med sikkerhet at jeg ikke ville tilbudt ham en ettårskontrakt denne sesongen dersom han sa han kom til å spille for Trinidad. Jeg skal snakke med ham, sier Keane, som varsler at Yorke kan vente seg en reprimande.

- Han er en klovn og en skam
<B>SKRIVER BREV SÅ BLEKKET SPRUTER: Jack Warner skrev umiddelbart et nytt brev etter å ha fått gjengitt uttalelsene fra Keane.
<B>KAN VENTE SEG EN REPRIMANDE:</B> Dwight Yorke har flere ganger fortalt Roy Keane at han er ferdig med landslagsfotball. Men uten å holde ord.