STARTET KAMPEN:  Herman Stengel var i startoppstillingen til Stabæk da de spilte 1-1 mot LSK: Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STARTET KAMPEN: Herman Stengel var i startoppstillingen til Stabæk da de spilte 1-1 mot LSK: Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Han er en «kul gubbe» og har bra støtte i garderoben

Herman Stengel (16) startet da Stabæk spilte uavgjort.

• Lillestrøm - Stabæk 1-1

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm fikk besøk av Stabæk på Åråsen etter seks strake tap i Tippeligaen. Stabæk kom med hjemmeseier over Sarpsborg i bagasjen fra forrige runde.

Scoringer av Mathis Bolly og Alain Junior Ollé Ollé sørget for 1-1.

- Vi hadde ballen utrolig mye, men de er farlige i overgangsspillet. Jeg har en litt dobbel følelse. Vi burde vunnet, men sliter med å skape store nok sjanser. Men vi scorer mål og har muligheter til å få et seiersmål, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til TV 2.
 
- Det er målene som mangler. Vi kriger på, jobber på og har ballen hele tiden, fortsetter han.
 
16-årige Herman Stengel har vært i medienes søkelys etter at det ble kjent at han er en del av overgangensavtalen mellom Stabæk og Vålerenga etter Veigar Pall Gunnarssons klubbskifte.

Han startet kampen for Stabæk i kveld.
 
- Offensivt var han ikke mye involvert, men han gjør jobben defensivt, han er balltrygg. Det var planen på forhånd at Ollé Ollé skulle inn, ingen av dem er klare for 90 minutter tippeligafotball i øyeblikket, sier Lennartsson til TV 2.
 
Dette sier han om oppstyret.
 
- Det er ikke noe problem. Han er en «kul gubbe» og har bra støtte i garderoben. Vi leser ikke alle aviser og ser ikke alle tv-kanaler. Vi lever i vår verden, fokuserer på det vi skal gjøre og lever i den boblen, sier han til TV 2.

Berg halvfornøyd LSK-trener Henning Berg mener varierte i prestasjonene på banen.

- Igjen en variabel kamp, det var en del bra i første omgang, men Stabæk er bedre enn oss i lange perioder. Jeg er fornøyd med ett poeng, vi har litt å jobbe med, men poeng er framskritt resultatmessig, sier Berg.

- Jeg har sagt det mange ganger før, vi har spilt strålende fotball tidligere i år, for ikke mange måneder siden vi scoret vi mest i Tippeligaen. Vi solgt for 30 millioner i sommer og har skader på klare førstelagsspillere. Gutta jobber knallhardt, men vi er ikke gode nok, det er vi ikke, sier Berg.

Omoijanfo-forarbeid Det ble en rolig åpning på Åråsen og ingen av lagene skapte stort. Positiv for vertene var imidlertid en offensiv Fredrik Gulbrandsen, men de store sjansene uteble likevel.

I det 26. spilleminutt kom den første store sjansen. Hjemmelagets Ohi Omoijuanfo kom seg fri på kant og klinket til i lengste hjørnet. Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen fikk en hånd på ballen, men avga retur til Mathis Bolly som bare trengte å kontrollere ballen i mål til 1-0 for vertene.

Stabæk overtok initiativet etter scoringen og hjemmelaget la seg langt bakpå. Gjestene trillet ball, men var ikke målfarlige.

SCORET 1-0: Lillestrøms Mathis Bolly (t.v.) jubler etter 1-0 mellom Lillestrøm - Stabæk. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SCORET 1-0: Lillestrøms Mathis Bolly (t.v.) jubler etter 1-0 mellom Lillestrøm - Stabæk. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Lagene gikk til pause på 1-0 til hjemmelaget etter en lite imponerende første omgang.

Stabæk jaktet utlikning Etter hvilen var det et mer tent og fokusert Stabæk-lag som entret banen. Gjestene jaget utligning og i det 65. spilleminutt burde innbytter Ollé Ollé funnet nettmaskene.

Stabæk-spilleren fikk ballen inne i boksen og klinte til midt på keeper Magnusson som måtte avgi retur. Ollé Ollé fikk skyte på ny, men igjen ble skuddet plassert midt på keeper.

Magnusson slo  til corner, og hjørnesparket endte tilslutt hos en umarkert Pontus Farnerud som sendte avgårde et skudd fra 20 meter. Men skuddet ble for upresist og gikk flere meter tilside for mål.

Ny sjanse for Ollé Ollé Noen minutter senere kom imidlertid utlikningen. Da Ollé Ollé fikk sjansen på nytt gjorde innbytteren og alt riktig. Etter veggspill med Gilles Ondo fikk Stabæk-spissen ballen tilbake og satte den sikkert i mål til 1-1.

Lillestrøm forsøkte febrilsk å slå tilbake etter Stabæk-målet, men kom ikke til de store mulighetene. Like før slutt hadde gjestene mulighet til å gå opp i ledelse og ta tre poeng. Pontus Farnerud kom i full fart mot LSK-buret, men skuddet gikk utenfor mål.

Oppgjøret endte med uavgjort og poengdeling.