PRØVER Å LÆRE: Roberto Mancini lovpriser sin rival Alex Ferguson før søndagens møte mellom de to. Foto: AP Photo/Jon Super
PRØVER Å LÆRE: Roberto Mancini lovpriser sin rival Alex Ferguson før søndagens møte mellom de to. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

- Han er en lærer, og jeg prøver å lære av ham

Mancini lovpriser Ferguson.

LIVESTUDIO: Følg Premier League i vårt livestudio gjennom helga!

(Dagbladet): Søndag formiddag barker de sammen: Manchester United og Manchester City, Alex Ferguson mot Roberto Mancini.

Rivaleriet mellom de klubbene er sterkere enn noensinne, og Ferguson innrømmet tidligere i uka at årets derby trolig var det største i hans tid som United-sjef.

Det sterke rivaleriet til tross, managerne har valgt en diplomatisk tone før hatkampen og Mancini skryter av skotten som en gang kalte naboklubben for «de bråkete naboene».

- Jeg har stor respekt for Ferguson. Han har vunnet alt de siste 25 årene, han er en lærer og jeg prøver å lære av ham. Det er ikke bare jeg, alle unge managere gjør det, sier Mancini til Sky Sports.

- Han er 69 år nå, og ønsket om å vinne er fremdeles like stort. Hver tredje dag er han der, like konsentrert. Etter hvert mål, han er utrolig. Jeg tror det er vanskelig for de fleste og ha den samme styrken hver dag. Han har lyst til å vinne hver kamp, jobbe hver dag. Det er ikke lett, sier Mancini.

City leder tabellen to poeng foran byrivalen. Med seier lørdag vil de være fem poeng foran, og dermed ta steget opp som den kanskje heteste gullkandidaten.