VM i orientering 2019 Kasper Fosser

Han er en sensasjon

Fenomenet Kasper Fosser (20) løper fortere i skogen enn nesten ingen nordmann har gjort før på hans alder. Det er god timing nå som o-løp plutselig blir topp TV-underholdning.

RASKERE ENN NOEN: Kasper Fosse holder klart større fart enn alle juniorene i o-sporten. Det gir ham en fordel i en sport i endring. Allerede i dag er han blant medaljekandidatene i langdistanse under seniorenes VM. FOTO: Ivar Haugen/Orientering.no
RASKERE ENN NOEN: Kasper Fosse holder klart større fart enn alle juniorene i o-sporten. Det gir ham en fordel i en sport i endring. Allerede i dag er han blant medaljekandidatene i langdistanse under seniorenes VM. FOTO: Ivar Haugen/Orientering.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG (Dagbladet): Høyere løpsfart blir stadig viktigere i o-sporten, og til dagens VM-start kommer Norge med en junior som passer for denne fornyelsen. Med det unge fartsfenomenet Kasper Fosser har idretten fått en stjerne som med en rotekte norsk o-bakgrunn setter en ny standard for tempoet. Det gjør at 20-åringen mestrer tradisjonell skogsorientering like bra som den stadig mer populære sprintvarianten.

Sist måned utklasset Kasper konkurrentene i juniorenes verdensmesterskap både på mellom -og langdistanse. Avstanden bakover var forbløffende stor; akkurat som da han vant samme mesterskap i fjor på 15km med over fire minutter.

Da var snittfarten i ulendt skogsterreng nede på 4.37 minutter pr. kilometer. Kombinert med et par bom, noen omveier og krevende orientering underveis, er det sensasjonelt fort.

Kanskje så fort at norsk idrett har fått en stjerne som åpner sporten for et helt nytt publikum. For o-miljøet har sjelden sett noe flottere av en juniorløper.

MÅLT i prestasjon hadde det vært fortjent. O-løperne har lenge satt gullstandarden i norsk toppidrett. De beste utøverne er ekstremt godt trent, det tette, familiære miljøet legger grunnlaget for lange, stabile karrierer og sporten er i forkant av den teknologisk utviklingen som med bruk av GPS nettopp gir publikum helt andre muligheter til å være med på moroa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer