- EN SKAM: Alex Ferguson slakter Luis Suarez for ikke å ha tatt Patrice Evra i hånda. Han mener også at Patrice Evra ikke burde feiret foran Suarez etter kampen. Foto: AP Photo /Jon Super / Scanpix
- EN SKAM: Alex Ferguson slakter Luis Suarez for ikke å ha tatt Patrice Evra i hånda. Han mener også at Patrice Evra ikke burde feiret foran Suarez etter kampen. Foto: AP Photo /Jon Super / ScanpixVis mer

- Han er en skam for Liverpool FC

Ferguson mener Suarez aldri burde spille for klubben igjen.

(Dagbladet): Manchester United - Liverpool 2-1

Luis Suarez nektet å ta Patrice Evra i hånda da Manchester United og Liverpools spillere skulle hilse på hverandre før kampstart i dag, og krangelen mellom de to fortsatte da lagene gikk til pause i oppgjøret United vant 2-1.

Alex Ferguson ble etter kampen spurt om hva han mente om at Suarez nektet å ta Evra i hånda før kampen, og skotten mener at Suarez nekt til å håndhilse skapte en hatsk stemning.

- Jeg synes det var en skam. Jeg snakket med Patrice Evra i dag tidlig og han sa at han skulle beholde verdigheten sin og ta ham i hånda, jeg har ikke noe å skamme meg over. At Suarez gjorde det var en skam mot Liverpool FC, med den historien de har og med en slik atmosfære det var her i dag, og han gjør det der... Det var en skam, sa Ferguson til BBC.

Mot slutten av den første omgangen sparket Luis Suarez ballen mot United-benken i det dommeren blåste av. På spørsmål om hva Ferguson mente om det sa skotten:

- Kanskje det er en slik karakter han er. Jeg vet ikke, sa Ferguson.

Dalglish: - Jeg så det ikke Kenny Dalglish hevdet etter kampen at han ikke hadde fått med seg at Suarez nektet å håndhilse med Evra.

- Jeg visste ikke at de ikke tok hverandre i henda. Du må spørre ham, så tar vi det derfra, sa Dalglish.

Han lot seg provosere da Sky Sports' Geoff Shreeves spurte

- Jeg synes du går over streken hvis du sier at Suarez har skylda for det som skjedde her i dag. Jeg synes folk generelt sett oppførte seg bra, det var ingen problemer. Hvor mange gule kort var det, sa Dalglish retorisk.

- Jeg snakket ikke om fansen, sa Shreeves før han ble avbrutt av Dalglish som igjen spurte hvor mange gule kort det var.

Dalglish møtte ikke opp til pressekonferanse etter kampen, ifølge The Guardians Daniel Taylor på Twitter.

- Les hva du vil ut av det, skriver han.

- Skulle ikke gjort det Luis Suarez' håndhilse-nekt var upopulært blant de andre United-spillerne, mens Evras feiring foran Suarez etter kampslutt falt ikke i god jord hos Liverpool-spillerne som stormet rundt franskmannen.

Ferguson innrømmer at det var dumt gjort av Evra å feire foran Suarez.

- Oppbyggingen til kampen og det at Suarez ikke tok Evra i hånda gjorde at Evra ble litt for gira på å vinne kampen. Jeg så det ikke selv, men han burde ikke gjort det. Jeg forstår det, dog, sa Ferguson.

Wayne Rooney sa etter kampen at de andre ikke brydde seg om møtet mellom Suarez og Evra.

- Det var mellom to individer, og ikke noe for oss andre å involvere oss i, sa Rooney i et intervju vist på TV2.

Må rydde opp Ferguson mener engelsk fotball har en jobb å gjøre i kampen mot rasisme.

- Det har egentlig aldri vært et problem helt frem til denne situasjonen hva rasisme angår. Det har aldri vært et stort problem. Vi må rydde for egen dør hva det å bekjempe rasisme angår, det er et viktig emne for landet vårt. Fotballen var ferdig med den tiden bananer ble kastet etter John Barnes. Vi kan ikke gå tilbake til den tiden, sa Ferguson.

RASENDE: Alex Ferguson slaktet Luis Suarez etter kampen. - Han er en skam for Liverpool Football Club, og burde aldri få lov til å spille for dem igjen med den historien de har, sa Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
RASENDE: Alex Ferguson slaktet Luis Suarez etter kampen. - Han er en skam for Liverpool Football Club, og burde aldri få lov til å spille for dem igjen med den historien de har, sa Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer