Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er en spiller som har imponert meg

Celtic-manager Lennon om Markus Henriksen.

Oslo 20120601 Pressetreff med herrelandslaget i fotball på Ullevål. Markus Henriksen.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Oslo 20120601 Pressetreff med herrelandslaget i fotball på Ullevål. Markus Henriksen.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

HELSINGBORG (Dagbladet): Rosenborg-spiller Markus Henriksen er eliteseriens kanskje heteste salgsobjekt.

I går hevdet Henriksens agent overfor Adressa.no at det er fire-fem klubber som er interessert i den unge midtbanespilleren. Det har lenge vært kjent at Celtic er en av klubbene som følger Henriksen tett.

Med Celtics 0-2-seier mot Helsingborg i går, som sendte dem et langt steg mot Europa, kan det åpne for at skottene har budsjett til å hente nye spillere.

Celtic-manager Neil Lennon sa følgende om Henriksen til Dagbladet etter kampen i går:

CELTIC-MANAGER: Neil Lennon. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
CELTIC-MANAGER: Neil Lennon. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Han er en spiller vi liker. Men vi må vente å se. Det er en spiller jeg har sett, som har imponert meg, sier Lennon til Dagbladet.

Celtics sørkoreanske midtbanestjerne Ki Sung Yueng er på vei til Swansea og var ikke med i troppen som spilte i Sverige i går. Et Ki-salg kan åpne opp for bud på Henriksen. 

Celtic har en uttalt strategi om å hente unge, lovende spillere, som de håper å utvikle videre i klubben.

Lustig er der allerede Hvis Rosenborg-spilleren ender opp i Celtic, vil han igjen bli lagkamerat med Mikael Lustig. Svensken satt på benken i går, men er uansett fornøyd med sitt klubbyttet.

- Jeg skulle ønske Rosenborg også var på vei til Champions Leauge. Men dette var en av grunnene til at jeg forlot Rosenborg. Jeg følte at jeg kunne få en bedre mulighet til å spille fotball i Europa og Champions Leauge i Celtic, sier Lustig til Dagbladet.

I Celtic har han, kanskje til overraskelse for de som fulgte ham i norsk fotball, blitt brukt en del som midtstopper.

- Jeg vil helst spille offensivt som back, men det er ok å spille stopper, sier Lustig.

- Steg opp  - Hvordan er nivået i Skottland sammenliknet med Norge?

- Det er et steg opp bare å kunne trene med spillerne på dette laget hver dag. Ellers er nivået på lagene ganske likt som i Norge.

- Hvordan blir det uten Rangers i samme serie?

- Vi kan ikke fokusere på det. Old Firm-kampene er selvsagt noe vi kommer til å savne, men forhåpentlig kommer vi inn i Champions Leauge nå og da har vi ingen grunn til å tenke noe på det.

Manager Lennon sier Lustig må belage seg på å spille både back og stopper framover: - Vi ser på ham først og fremst som back, men jeg mener han også kan spille stopper. Han er god i lufta, slår gode pasninger og leser spillet godt. Vi kommer til å bruke ham både som stopper og back.

HAR MØTT RBK SELV: Celtic-manager Neil Lennon møttet RBK som Celtic-spiller for 11 år siden. Her i en duell med Ørjan Berg. 
Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
HAR MØTT RBK SELV: Celtic-manager Neil Lennon møttet RBK som Celtic-spiller for 11 år siden. Her i en duell med Ørjan Berg. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
I TRONDHEIM: Lustig og Henriksen kjenner hverandre fra Rosenborg. Her med Jonas Svensson og Mushaga Bakenga. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
I TRONDHEIM: Lustig og Henriksen kjenner hverandre fra Rosenborg. Her med Jonas Svensson og Mushaga Bakenga. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media