GOD START:  Anders Bardal leverte varene i den lille VM-bakken, og endte opp som verdensmester. Klarer han å følge opp i den store bakken i morgen? Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GOD START: Anders Bardal leverte varene i den lille VM-bakken, og endte opp som verdensmester. Klarer han å følge opp i den store bakken i morgen? Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Han er en stor egoist

Hilde om Bardal.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Humøret var på topp da de norske hopperne holdt pressekonferanse i formiddag. Med en nybakt verdensmester på laget - i Anders Bardal (30) - oser troppen av optimisme før morgendagens storbakkerenn i VM.

- Det som skjedde var ekstremt morsomt. Bardal må være verdens mest jordnære verdensmester, sier Tom Hilde til Dagbladet.

Selv kom han på 10. plass i den lille bakken lørdag. Asker-hopperen har et lite stykke igjen til toppformen, men klarer å glede seg på vegne av Bardal.

Egoist
Men hva kan han si om trønderen? Er det noe ved Bardal som verden ennå ikke vet?

Gutta deler hotellrom og frokostbord - for pokker - så noe må det være ...

- Han er en stor egoist, svarer Hilde.

Han skynder seg å legge til:

- Men det er vi alle. Og du er nødt til å være det som toppidrettsutøver. Du setter deg selv foran andre, men Bardal klarer likevel å ta vare på dem rundt seg.

Konfrontert med Hildes uttalelser, svarer Bardal:

- Ja, jeg er en egoist. Jeg er også en lagspiller, men prøver alltid å gjøre ting som passer meg bra. Etter å ha vært med i gamet en stund, begynner jeg å ha en følelse av hva som passer meg der og da.

Er det andre ting vi ikke vet om den nybakte verdensmesteren?

Hilde svarer:

- Han har nok et traustere inntrykk i mediebildet enn sånn han er i virkeligheten. Han er en artig figur, som bidrar mye til det sosiale. Han har mange fine spøker, og får oss andre til å le. Det kommer kanskje ikke helt fram i mediebildet.

Lettbeint humor
Konfrontert med disse uttalelsene, svarer Bardal med smil:

- Det er ganske lettbeint humor i denne gruppa. Så det er enkelt å komme med stikk.

- Som hva da?

- Det egner seg ikke på trykk, sier Bardal og humrer.

Etter VM-gullet i den lille bakken, kan han angripe morgendagens renn med senkede skuldre. Likevel gjør han det klart at han blir skuffet hvis han ikke presterer, slik han kan.

For akkurat nå er Bardal verdens beste skihopper. Cirka 28 år tok det. Men samarbeidet med trener Alexander Stöckl er bokstavelig talt skrevet i gull.

FORBEDRINGSPOTENSIALE:  Tom Hilde søker å forbedre 10.-plassen fra den lille bakken når storbakkerennet går av stabelen i morgen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORBEDRINGSPOTENSIALE: Tom Hilde søker å forbedre 10.-plassen fra den lille bakken når storbakkerennet går av stabelen i morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer