- Han er en stor skiløper det står enorm respekt av

Petter Northug er uvanlig sjenerøs mot sine konkurrenter.

(Dagbladet): Petter Northug er på plass i sveitsiske Davos og gjør seg klar til helgas renn: Tremil lørdag og sprint søndag.

Den siste tiden har det stormet rundt Northug, etter at skiesset ble sitert på at han ønsket å ødelegge livet til den russiske ankermannen på stafetten i OL.

- Når noen klarer å lage oppstyr av det, da har de for lite å gjøre, sa Northug til Dagbladet fredag.

«Trävlig kille» Fredag ble Northug også intervjuet av svenske Expressen, og da han mottok spørsmål om de svenske konkurrentene, svarte han i rosende ordelag.

I videoen over roser Petter Northug flere av de svenske skikonkurrentene, og han spår hvem som vinner i Davos i helgen og hva stalltipset for han selv er.

- Du har sagt til meg tidligere at Anders Södergren er den eneste i det svenske skilandslaget du kunne tenke deg å være venn med. Hvorfor det? Spør Expressens journalist.

- Nei, Anders er som man sier i Sverige «en trävlig kille». Han har på en måte vært et lite forbilde da jeg vokste opp og så verdenscup. Han har jo hatt en enorm kapasitet.

«Unner ham gull» - Det jeg husker mest med Anders, var da han vant femmila individuellstart skøytestil i Kollen. Da gikk jeg sammen med ham på siste runden. Det var artig, og det var stor stemning blant de svenske sekundantene. Du skjønte at det gikk mot seier.

- Også tok han sølv i VM i Liberec. Jeg snøt ham for et gull der. Jeg burde kanskje vært snill og gitt ham det, hadde jeg visst at jeg tok gull nå i etterkant, skulle jeg gitt ham det. Det unner jeg ham.

30 kilometer friteknikk menn fra Davos ser du på NRK fra 09.15 lørdag, og kvinnenes 15-kilometer ser du fra 12.25.

 

ROSER SVENSKEN: Petter Northug tror Anders Södergren kan være en overraskelse på femmila under OL i Sotsji. Foto: NTB Scanpix
ROSER SVENSKEN: Petter Northug tror Anders Södergren kan være en overraskelse på femmila under OL i Sotsji. Foto: NTB Scanpix Vis mer