Han er Englands nye landslagskaptein

Fikk kapteinsbindet foran Gerrard og Hart.

KAPTEIN: Scott Parker er Englands kaptein når England møter Nederland i kveld. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / Scanpix
KAPTEIN: Scott Parker er Englands kaptein når England møter Nederland i kveld. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Scott Parker (31) er Englands kaptein når de møter Nederland i kveld. Det opplyste Stuart Pearce på en pressekonferanse i dag, ifølge The Guardian.

Det var ventet at Steven Gerrard eller Joe Hart skulle bli tildelt kapteinsansvaret, men den midlertidlige England-manageren valgte isteden å gi ansvaret til 31 år gamle Parker som står med ti landskamper for England.

På en pressekonferanse i går sa Pearce at han ikke tok lett på det å velge kaptein:

- Å være kaptein for England var et av de stolteste øyeblikkene i min karriere. Det føler jeg i hjertet mitt, og jeg har ikke tatt lett på oppgaven, sa den tidligere Manchester City-treneren.

Tottenham-spilleren er imidlertid bare tildelt ansvaret for kampen mot Nederland, og dersom England skulle ansette en ny manager innen EM-sluttspillet i sommer står han fritt til å velge en ny kaptein.

Hvis Pearce blir engasjert til å lede England i EM er det imidlertid grunn til å tro at Parker vil være hans førstevalg.