Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er et geni

Hva kan man ikke si om Wayne Rooney?

(Dagbladet.no): Man kan si mye om Manchester United og Englands supertalent Wayne Rooney (19). Men at han skulle være et geni, er vel mer enn del fleste kunne tenke seg å smøre på når det gjelder vidunderbarnet.

Likefullt var det nettopp ordet geni tidligere Manchester United-manager Ron «Big Ron» Atkinson brukte da han skulle beskrive ungguttens to mål mot Portsmouth i dagens kamp.

- Han er et geni, gliste «Big Ron», for dagen gjest i Canal Pluss\' Premier League-sending.

Hvis vi ser på hva ordet geni betyr, kan vi slå opp i Bokmålsordboka. Der står det at ordet geni betyr høyeste grad av nyskapende begavelse.

Goalgetter

Wayne Rooney slo igjennom for fullt i engelsk fotball i fjor da han bøttet inn mål for Everton i en alder av 17 år. Og i sommerens EM kom det internasjonale gjennombruddet. Fire mål ble det i mesterskapet.

Og etter det har det både vært store oppslag i pressen om en eller to tur på horehus, en ballade etter bursdagsfeiringen til kjæresten Colleen (18) og en overgang til Manchester United verdt 27 millioner pund. For ikke å glemme målene han bøtter inn mellom alt det andre.

For det er selvsagt Rooneys ekstreme egenskaper foran mål Ron Atkinson tenker på. Den evnen han viste på det første målet i dagens kamp, for eksempel.

VINNERMÅLET: Wayne Rooney setter sikkert inn sitt andre mål for kvelden og sikrer 2-1-seier til Manchester United. Foto: AP
VINNERMÅLET: Wayne Rooney setter sikkert inn sitt andre mål for kvelden og sikrer 2-1-seier til Manchester United. Foto: AP Vis mer

Innlegget kommer fra venstre. En duell gjør ballbanen vanskelig å tolke, men Rooney dukker opp, holder forsvareren bak seg og tupper den videre på en berøring. I mål, selvsagt.

- Det er så enkelt. Det ser så enkelt ut. Men selvsagt er det utrolig godt gjort, forteller og forklarer «Big Ron», som var manager i United før Sir Alex Ferguson tok over i 1986.

- Visste vi måtte vinne

Og på det andre målet fikk Rooney bruk for en annen egenskap. Rykk.

Portsmouth-forsvareren som skulle stoppe den lille muskelbunten ble så grundig parkert at Rooney fikk all verdens tid til å prikke inn dagens andre scoring.

Mellom de to Rooney-scoringen klarte Portsmouth å utlikne og ryste Manchester United. Men på samme måte som målmennene var forskjellen mellom Arsenal og Southampton tidligere i dag, var målgjøreren Wayne det som vippet tre poeng inn i poengpotten til United.

Og dermed er heller ikke ligamesterskapet avgjort i England. United ligger nå kun seks poeng bak Chelsea på toppen av tabellen. Riktignok har Chelsea en kamp til gode, men det bryr ikke Rooney seg om.

- Vi visste at vi måtte vinne i dag. Nå har vi muligheten til å ligge kun tre poeng bak Chelsea når de spiller neste kamp neste helg, sier Rooney til Sky.

Og hvis United fortsetter den fine formen i Premier League er det definitivt ikke over. For med dagen seier har ikke de røde djevlene tapt på 17 kamper.

Vi lar Sir Alex Ferguson få siste Rooney-ord i dag:

- Rooney var fantastisk - helt klart vår beste spiller i dag. Han er helt vidunderlig!