- Han er et gnagsår du aldri blir kvitt

Derfor står Oilers-trener Petter Thoresen som regel igjen som vinner.

PUSHER GUTTA: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen leder laget aktivt fra benken, og i kveld kan han lede Oilers til klubbens tredje strake NM-gull i ishockey - og det fjerde på fem forsøk. Men Vålerenga vil tvinge fram en sjuende og avgjørende kamp i Oslo, dersom de vinner kveldens kamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PUSHER GUTTA: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen leder laget aktivt fra benken, og i kveld kan han lede Oilers til klubbens tredje strake NM-gull i ishockey - og det fjerde på fem forsøk. Men Vålerenga vil tvinge fram en sjuende og avgjørende kamp i Oslo, dersom de vinner kveldens kamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 19 i kveld er det klart for den sjette NM-finalen i ishockey, og Stavanger Oilers vil krones som norgesmestre for tredje året på rad dersom de beseirer Vålerenga.

Ved borteseier skal det hele avgøres i en sjuende og avgjørende finale på Jordal amfi i Oslo førstkommende onsdag.

Petter Thoresen har ledet Oilers til NM-finale hvert eneste år i de fem sesongene han har trent Stavanger Oilers, og vinner de igjen i år, så vil han ha ført klubben til kongepokal i fire av fem førsøk.

Som trener har han tidligere ført både Storhamar og Vålerenga til to NM-gull, så dette «bøtta» er kjent territorium for 52-åringen fra Oslo.

- Arbeidskar Men hva er det som gjør at lagene han trener veldig ofte står igjen med vinnere?

I Oilers rår han over ressurser og en spillerstall som ingen andre i norsk ishockey, men ingen kan likevel hevde at det alene er årsaken til suksessen.

- Petter er en god gammeldags arbeidskar, sier Tore Christiansen, Stavanger Oilers eier og sterke mann.

- Du får aldri fred rundt han. Han er en gnagsår du aldri blir kvitt, før du du er i mål med målsettingen. Det kan være frustrerende når du står midt oppi det, men så er det så deilig etterpå, når du har vunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer