- Han er et gnagsår du aldri blir kvitt

Derfor står Oilers-trener Petter Thoresen som regel igjen som vinner.

PUSHER GUTTA: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen leder laget aktivt fra benken, og i kveld kan han lede Oilers til klubbens tredje strake NM-gull i ishockey - og det fjerde på fem forsøk. Men Vålerenga vil tvinge fram en sjuende og avgjørende kamp i Oslo, dersom de vinner kveldens kamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PUSHER GUTTA: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen leder laget aktivt fra benken, og i kveld kan han lede Oilers til klubbens tredje strake NM-gull i ishockey - og det fjerde på fem forsøk. Men Vålerenga vil tvinge fram en sjuende og avgjørende kamp i Oslo, dersom de vinner kveldens kamp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 19 i kveld er det klart for den sjette NM-finalen i ishockey, og Stavanger Oilers vil krones som norgesmestre for tredje året på rad dersom de beseirer Vålerenga.

Ved borteseier skal det hele avgøres i en sjuende og avgjørende finale på Jordal amfi i Oslo førstkommende onsdag.

Petter Thoresen har ledet Oilers til NM-finale hvert eneste år i de fem sesongene han har trent Stavanger Oilers, og vinner de igjen i år, så vil han ha ført klubben til kongepokal i fire av fem førsøk.

Som trener har han tidligere ført både Storhamar og Vålerenga til to NM-gull, så dette «bøtta» er kjent territorium for 52-åringen fra Oslo.

- Arbeidskar
Men hva er det som gjør at lagene han trener veldig ofte står igjen med vinnere?

I Oilers rår han over ressurser og en spillerstall som ingen andre i norsk ishockey, men ingen kan likevel hevde at det alene er årsaken til suksessen.

- Petter er en god gammeldags arbeidskar, sier Tore Christiansen, Stavanger Oilers eier og sterke mann.

- Du får aldri fred rundt han. Han er en gnagsår du aldri blir kvitt, før du du er i mål med målsettingen. Det kan være frustrerende når du står midt oppi det, men så er det så deilig etterpå, når du har vunnet.

- Sjampisen på kjøl
Klubbeieren har lagt champagnen på kjøl, og hans etter hvert legendariske gulldress henger klar.

- Man må planlegge som om det går bra, så får vi heller tåle det om det ikke gjør det. Det er det som er litt show med dette, sier Tore Christiansen.

Til LA i gulldress
Om Oilers avgjør NM-finalene i dag, så drar Oilers-sjefen på påskeferie allerede i morgen. I så fall lover han å sette seg på flyet til Los Angeles i gulldressen (!).

- Ja, det trenger du ikke tvile på engang, selv om det er til min kones fortvilelse, sier han og ler.

Daglig leder Pål Higson i Oilers beskriver Thoresen på omtrent samme måte.

- Petter utståler en enorm sult etter å vinne i alt han foretar seg. Og så er han flink til å få spillerne til å yte maks i forhold til hvilken rolle de har i klubben. Det er ikke 20 spillere som tror de skal score ti mål i hver kamp, og folk aksepterer sin rolle, enten de spiller fem minutter, eller 25 minutter, sier Higson.

- Der vi ønsker å være
Oilers-trener Petter Thoresen håper på avgjørelse i kveld, men er klar på at de ikke vinne i dag.

- Vi har to sjanser til å avgjøre dette, men vi ønsker selvsagt å klare det allerede i dag. Gutta er veldig klare til å gå ut på isen og slå Vålerenga, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Oilers leder som kjent 3-2 i kamper i finalespillet, og selv om Vålerenga vant den forrige finalen, så føler ikke Thoresen at momentumet i finalene er i Oslo-lagets favør nå.

- De avgjorde fire sekunder før slutt sist, i en kamp som kunne gått begge veier. Det tapet har gutta allerede glemt. Vi er i den situasjonen vi ønsker å være i, og om om vi må til Jordal en gang til, så har vi allerede vunnet en finalekamp der i år, og vet at vi kan gjøre det igjen, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

- Sjukt lyst til å vinne
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen må klare seg uten en syk David Bräck i dag, men stiller ellers med fullt mannskap.

- Oddsen er ikke på vår side, men vi føler at vi har en mulighet til å vinne. Vi viste på Jordal sist at vi ikke er finale med denne finaleserien, og den seieren ga oss ekstra selvtillit før dagens kamp. Vi har sjukt lyst til å vinne, sier Shampo til Dagbladet.

Vant sammen
Shampo og Petter Thoresen ble norgesmestre sammen i Vålerenga på 90-tallet. I spann med Marius Rath dannet de det som må være en av de beste rekkene som noen gang er mønstret i norsk ishockey.

- Vi tre hadde en veldig bra kjemi, og det var en veldig morsom tid, hvor vi også vant mye, sier Shampo.

Verken Shampo eller Petter Thoresen føler at NM-finalene også er en duell mellom dem som trenere.

- Vi får verken spilt eller scoret mål. Det er gutta utpå isen om må gjøre opp om dette, selv om det selvfølgelig også er en del taktikkeri fra oss på benken, sier Shampo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer