CARDIFF-LINK: Fire tidligere og nåværende Manchester United-spillere er koblet til Ole Gunnar Solskjær og Cardiff: Ravel Morrisen (f.v.), Wilfried Zaha, Fabio og Mame Biram Diouf. Foto: NTB Scanpix
CARDIFF-LINK: Fire tidligere og nåværende Manchester United-spillere er koblet til Ole Gunnar Solskjær og Cardiff: Ravel Morrisen (f.v.), Wilfried Zaha, Fabio og Mame Biram Diouf. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Han er et mysterium. Det er ingen som forstår hvorfor

Nye og gamle United-talenter kobles til Solskjær.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær fikk en tøff start som Cardiff-manager med 0-2-tap mot West Ham i helga og nordmannen får muligheten til å rette opp inntrykket mot Manchester City lørdag.

Flere spillere kobles til den norske managere og felles for nesten alle en fortid i Manchester United:

Fabio (i United fra 2008-)
Wilfried Zaha (2013-)
Ravel Morrison (2010-2012)
Mame Biram Diouf (2009-2012)

- Jeg synes ikke det er overraskende. Solskjær kjenner dem som fotballspillere, kjenner temperamentet og hvordan de er utenfor banen. Derfor kobles de til Cardiff, sier Dag Langerød, redaktør i United.no, til Dagbladet.

Allerede er de tidligere United-talentene Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli presentert som Cardiff-spillere. West Hams Ravel Morrison og Hannover-spiller Diouf lykkes aldri i United, men britisk presse hevder Cardiff kan bli neste stoppested.

KJØP 1: Magnus Wolff Eikrem ble det første kjøpet til Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær rett før helga.
Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix
KJØP 1: Magnus Wolff Eikrem ble det første kjøpet til Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær rett før helga. Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix Vis mer

Langerød mener Wilfried Zaha (21) er den spilleren Cardiff kan få mest utbytte av. Zaha har slitt i United denne sesongen og et utlån til Cardiff kan få karrieren på rett spor igjen.

Zaha-mysterium Zaha kom til United fra Crystal Palace i sommer.

- Han er et mysterium og det er ingen som forstår hvorfor han ikke gjør det bedre. Jeg har sett ham litt på reservelaget og han har ikke imponert der heller, sier Langerød.

21-åringen storspilte i Crystal Palace som rykket opp til Premier League forrige sesong. I United har han bare fått to kamper og blitt vraket til kamptroppen en rekke ganger i høst og vinter.

- På Asia-turneen i sommer virket Zaha positiv. Da så det ut som han skulle få minst like mange sjanser som Adnan Januzaj. Det er vanskelig å peke på hvorfor Zaha ikke lykkes eller får tillit under David Moyes, men han får jo knapt sjanser til å vise seg fram, sier Langerød.

Derfor tror United-redaktøren at et låneopphold i Cardiff kan være smart.

KJØP 2:  Mats Møller Dæhli ble klar for Cardiff lørdag ettermiddag.
Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix
KJØP 2: Mats Møller Dæhli ble klar for Cardiff lørdag ettermiddag. Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix Vis mer

- Alle som følger engelsk fotball vet hva Zaha kan gjøre på sitt beste. Teknikken tilsier at han kan lykkes og det kan absolutt være forløsende med et opphold i Cardiff. Der kan han i alle fall få spilletid, sier Langerød.

- Flink med talenter United-redaktøren ser ingen problemer med at mange av klubbens tidligere talenter kan ende opp i Cardiff.

- Det trenger nødvendigvis ikke være Solskjær som ønsker alle, men agenter som er på banen. Solskjær er flink til å få ut potensialet til spillerne sine og jeg tror både Fabio og Zaha kan ha nytte av mer spilletid. Fabio har tidligere spilt finale i Champions League og Mame Biram Diouf har suksess i Tyskland. Dette er gode spillere som kan gjøre det godt under Solskjær, sier Langerød.

Solskjær fortalte til pressen fredag at han vil forme Cardiff på sin egen måte.

- Jeg vil skape et nytt Cardiff. Med en egen identitet. Jeg vil utvikle Cardiff til et lag som alle kan være stolte av. Som dominerer kamper. Jeg skal ikke kopiere noen. Vi skal spille vår egen type fotball, sa Solskjær.

Cardiff-sjefen måtte også tåle mange spørsmål om sin fortid i Manchester United.

- United er kanskje den klubben som har skapt flest spillere og store karrierer. Det skal vi også gjøre, sa Solskjær.

Cardiffs neste kamp er borte mot Manchester City lørdag.