Han er et sjeldent syn i Hoppuka: - Jeg synes det bare er trist

Finnene i ferd med å bli en «utdøende rase» i hoppbakken. 

SLITER: Jarkko Maeaettae representerer et Finland som ligger nede for telling. Her fra gårsdagens kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SLITER: Jarkko Maeaettae representerer et Finland som ligger nede for telling. Her fra gårsdagens kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårshopprennet, på NRK1 klokka 14.00

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland er det mest sette hopprennet i året. Rennet er fullt av tradisjoner, men én tradisjon er i ferd med å bli brutt:

Deltakelsen til de finske hopperne.

- Den gamle stormakten ligger dessverre nede med brukket rygg, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet.

Under Nyttårshopprennet er Jarkko Maeaettae og Antti Aalto de eneste deltakerne fra Finland. Den mest meritterte - 39 år gamle Janne Ahonen - er hjemme i Finland.

Les også: Norsk frustrasjon i kulissene

Verre enn noen gang

Finland kan virke som en utdøende nasjon i hoppbakken. Alarmklokkene ringer i hoppverdenen.

Hoppsporten har slitt i flere år. Men nå er det verre enn noen gang. Beste finne ligger på 44. plass i verdensupen, representert ved Jarkko Maeaettae.

Landet er kjent for legender som Matti Nykänen, Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Toni Nieminen, Ari-Pekka Nikkola, Kari Ylianttila og Veikko Kankkonen.

- Jeg synes det bare er trist det som skjer. Det er dumt at en sånn hoppnasjon ikke er med. Å komme tilbake - når du ligger nede som de gjør - er en lang vei, sier Bråthen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer