- Han er et stort talent. Det vet jo hele Europa nå

Deila til Dagbladet: - Gratulerer, Martin.

NY TEST: Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen før Champions League-kvaliken mot Maribor i morgen. Her er han fra kveldens pressekonferanse i den slovenske byen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg.
NY TEST: Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen før Champions League-kvaliken mot Maribor i morgen. Her er han fra kveldens pressekonferanse i den slovenske byen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg.Vis mer

MARIBOR (Dagbladet): Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen i kveld før den viktige Champions League-kvaliken mot slovenske NK Maribor i morgen.

- Vi er vant til å være favoritter, men vi må ha en god prestasjon og levere over to kamper for å klare dette, sier Deila.

- Grattis, Martin Deila møtte Dagbladet og øvrig presse fra Skottland, Norge og Slovenia inne på hjemmelagets stadion: Ljudski vrt. Stadion ligger midt i hjertet av byen Maribor, nordøst i landet.

- Hva synes du om at Martin Ødegaard er kalt opp på landslaget?

- Han er et stort talent. Det vet jo hele Europa nå, som følger ham. Jeg unner ham denne sjansen. Jeg må få si gratulerer til ham, sier Deila til Dagbladet.

Deila var 15-åringens trener på Strømsgodset før Celtic hentet nordmannen i juni.

- Det er morsomt å høre at han får sjansen. Jeg blir litt stolt, sier Deila.

Nå ser han fram mot sin foreløpig vanskeligste oppgave som manager i den skotske klubben.

Deila mener spillerne er bedre nå enn under 1-6-tapet mot Legia.

- Spillerne virker mer selvsikre nå. Vi har jobbet mer sammen og har lært av det som skjedde sist. Det var en erfaring å ta med seg videre, sier Deila.

- Spillerne er i bedre form. De er raskere, håndterer ballen bedre og ser kvikkere ut enn for kort tid siden, sier Celtic-manageren.

Slovensk mester Maribor er den nest største byen i Slovenia med rundt 150 000 innbyggere. Bare hovedstaden Ljubjiana er større med sine 275.000.

Fotballmessig er Maribor derimot klart størst med NK Maribor som landets flaggskip. Laget har fire strake seriemesterskap og har dominert den slovenske serien over en lang periode.

Laget står med 12 seriemesterskap siden 1996 og minner som smått om Rosenborgs storhetstid på 1990-tallet i Norge.

Lagene møtes i Maribor klokka 20.45 i morgen. Returkampen spilles i Glasgow førstekommende tirsdag. Vinneren over disse to kampene er klar for gruppespillet i Champions League.