Han er Europas nye målkonge

- Det er et eventyr, sier 24-åringen.

Glem alt om Luca Toni, Miroslav Klose, Mario Gomez og de andre angrepsstjernene i Bundesligaen. Den ubestridte målmaskin i tysk fotball heter Vedad Ibisevic.

Bosnieren spiller for eventyrklubben Hoffenheim, som for to år siden spilte på nivå tre. Nå leder klubben Bundesliga, mye takket være Ibsievics fantastiske målteft.

Spissen har overrasket alt og alle i år. Før årets sesong var han en ukjent reserve i en liten og ukjent klubb i Europa. Nå er han toppscorer med 16 mål på 14 kamper.

Han skjønner det ikke helt selv heller.- Jeg blir etter hvert redd for mine egne kvaliteter. Selvtillit har jeg masse av, men når jeg spiller for et lag som dette er det lett å score mål, sa 24-åringen etter lørdagens 3-1-seier over Köln.

- Et eventyr

Også lagets trener Ralf Ragnick er forbløffet.

- Det er et eventyr. Det må man virkelig bare si. Jeg har ikke opplevd noe lignende i min karriere, sier han om målmaskinen.

I fjor spilte Ibsievic 31 kamper for Hoffenheim i 2. Bundesliga. Det endte med fem mål. Det er ikke rart at også lagkameratene sliter med å finne en forklaring på den eventyrlige suksessen.- Det er utrolig. Han kan bare gjøre som han vil, sier lagkamerat Tobias Weis.

MÅLFARLIG FYR: Bosniske Vedad Ibisevic har scoret 16 mål på 14 kamper. Foto: THOMAS BOHLEN/REUTERS/SCANPIX
MÅLFARLIG FYR: Bosniske Vedad Ibisevic har scoret 16 mål på 14 kamper. Foto: THOMAS BOHLEN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kan sette rekord

Vedad Ibsievic har spilt for klubber i USA, Frankrike og Tyskland. Han har som oftest fått en sesong i hver klubb. Hoffenheim valgte å satse på ham også i sesongen etter den første.

Det angrer ingen på i dag.

Hvis han fortsetter på samme spor, kan han bli den første spilleren på mer enn 30 år som runder 30 mål på en sesong i Bundesliga.

Også Gerd Müllers legendariske rekord på 36 seriemål fra 1973 kan ryke.

(NTB)

Han er Europas nye målkonge