Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er feig

Northug spurtslo Bjørgen i superduellen.

Superduell: Petter Northug og Marit Bjørgen møttes til duell under Bysprinten i Mosjøen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
Superduell: Petter Northug og Marit Bjørgen møttes til duell under Bysprinten i Mosjøen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Marit Bjørgen dro hele veien, men de siste 50 meterne maktet Petter Northug å snike seg forbi VM-dronningen under Bysprinten i Mosjøen lørdag, melder

Bjørgen la i vei i rundløypa i Mosjøens gater med fem sekunders forsprang.

Et stykke ut i den første av de to rundene hadde Northug knappet inn forspranget, og han la seg deretter godt til rette på Bjørgens bakski. Der ble han liggende helt til han ga gass ut av siste sving.

Bjørgen svarte med en rå tempoveksling, men Northug rakk likevel å komme seg forbi.

Feig - Han er feig. Jeg fikk han ikke opp, fastslo Marit Bjørgen.

- Marit er egentlig bedre enn meg, understreket Petter Northug.

Superduellen ga seier til Petter Northug, men i selve Bysprinten, hvor han møtte andre kraftkarer, var det tydelig at han sparte på kruttet til duellen mot Bjørgen.

Tiden i prologen var dårlig, i kvartfinalen ble han slått ut og i den store B-finalen var han blant de siste til å krysse målstreken.

Herreklassens A-finale ble derimot et rivende oppgjør mellom Teodor Peterson, Øystein Pettersen, Odd-Bjørn Hjelmeset og Renato Pasini. Den vant svenske Peterson.

Blant damene dreide det seg fullt og helt om Marit Bjørgen. Hun vant kvartfinalen, semifinalen og til slutt finalen gjennom å ligge i front hele veien.

- Det betyr mye å vinne. Gøy å stå øverst på pallen. Det var et godt valg å ta turen til Mosjøen, smilte Marit Bjørgen etter å ha vunnet showrennet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media