- Han er fortsatt en liten gutt, min lille gutt

Peter Schmeichel om sønnen Kasper.

(Dagbladet.no): Keeperlegenden Peter Schmeichel led seg gjennom 90 minutter i seriepremieren forrige helg. Sønnen Kasper debuterte for Manchester City i Premier League borte mot West Ham.

- Det var en veldig tøff kamp å se på. Jeg vet alt om hva han gikk gjennom; fra han våknet opp, spiste lunsj, bussturen til stadion, oppvarmingen og så avspark.

- Og så det var ingenting jeg kunne gjøre for ham, sier far Schmeichel til The Daily Mail.

Stolt pappa

Men det gikk strålende og Kasper holdt nullen. Det gjorde han også i hjemmedebuten mot Derby på onsdag. 20-åringen har fått en knallstart på karrieren.

- Han har gjort det virkelig bra, og jeg er veldig stolt.

Og søndag venter den store testen. Da kommer erkefienden Manchester United på besøk til City of Manchester Stadium. Farens gamle klubb.

For Peter har alt gått veldig fort.

- Han er fortsatt en liten gutt, min lille gutt

- Han er fortsatt en liten gutt, min lille gutt. Ja, jeg vet han er 20 år, men du skjønner hva jeg mener.

Peter Schmeichel har holdt sine store og solide keeperhender rundt sønnen fram til nå. Men i Daily Mail i dag snakker han for første gang om sønnens kometkarriere hos de lyseblå.

Store fotspor

Det har lenge vært klart at Kasper var på vei inn i fars store fotspor, men at han skulle debutere i Premier League så fort, det hadde de færreste trodd.

Å forsøke å stoppe avslutningene til noen av verdens beste spisser som 20-åring, er en tøff utfordring. Og den blir ikke noe lettere når faren din heter Peter Schmeichel.

Legenden som har 129 landskamper for Danmark, fem Premier League-titler og en Champions League-medalje på samvittigheten. For å nevne noe.

Og Kasper har selvfølgelig like blondt hår som faren, men han har ikke fysikken. Han kompenserer dette med å være veldig lettbeint og atletisk.

- Han vil gjøre feil

SLÅR SEG FRAM: Kasper Schmeichel debuterte forrige helg i Premier League og har nå spilt to kamper for Manchester City. Søndag møter de Man. United. Foto: REUTERS
SLÅR SEG FRAM: Kasper Schmeichel debuterte forrige helg i Premier League og har nå spilt to kamper for Manchester City. Søndag møter de Man. United. Foto: REUTERS Vis mer

Peter Schmeichel forbereder allerede sønnen på at det vil komme tyngre tider. Perioder hvor City taper kamper, hvor han slipper inn mål - billige mål.

- Enten du er 20 år gammel, eller 40, og er keeper, så kommer du til å gjøre feil. Men du kan ikke gå på banen og frykte det, du må ikke bruke energi på det, sier eks-keeperen.

Som alle andre målvakter gjorde han feil i sin karriere, men han gjorde færre enn de fleste.

- Tabber du deg ut, må du bare glemme det med en gang. En keeper skal bli vurdert over en hel sesong, ikke bare én kamp. Gode keepere vil vinne kamper for laget, men de kan også tape kamper, sier Schmeichel til Daily Mail.

Da gjenstår det bare å se hvor mye av skoene til faren Kasper klarer å fylle.

PS! Manchester City har sett etter en ny keeper, siden Andreas Isaksson er skadd. Men siden Schmeichel har holdt nullen i 180 minutter kan det hende jakten innstilles.

DEBUTEN: Kasper debuterte mot West Ham forrige lørdag, men foreldrene på tribunen.
SLAPP INN MÅL MOT NORGE: Som faren sin er Kasper lite glad i å slippe inn mål (her mot Norges U21-lag), men her ser det i hvert fall ikke ut til at han kjefter like mye som faren.
MESTER PETER: Den danske keeperlegenden Peter Schmeichel løfter Champions League-trofeet.
PUBLIKUMSREDNING: Peter Schmeichel slik vi husker ham fra glansdagene.