Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er god nok for en skikkelig toppklubb

Landslagssjefen roser norsk Bundesliga-talent.

STORSPILLER: Braunschweig-backen Omar Elabdellaoui var på rundens lag i et tysk sportsmagasin etter helgas kamper og i dag ble han tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Foto: EPA/PETER STEFFEN
STORSPILLER: Braunschweig-backen Omar Elabdellaoui var på rundens lag i et tysk sportsmagasin etter helgas kamper og i dag ble han tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Foto: EPA/PETER STEFFEN Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Omar Elabdellaoui (21) har imponert på høyrebacken til det tyske bunnlaget Eintracht Braunschweig i sesongstarten.

Etter den overraskende seieren mot Bayer Leverkusen i helga ble den norske backen belønnet med en plass på rundens lag i tyske Kicker. Elabdellaoui har startet begge landskampene under landslagssjef Per-Mathias Høgmo og var nærmest selvskreven i troppen til privatlandskampene mot Danmark og Skottland.

- Det er virkelig artig at han havnet på rundens lag. Omar har markert seg og blir stadig lagt merke til. Han er god nok, og kan fort bli aktuell for en skikkelig toppklubb, sier Høgmo til Dagbladet på dagens pressetreff.

Spiller fast i Bundesliga Elabdellaoui er en offensiv backtype etter Høgmos hjerte og landslagssjefen sier han er imponert over 21-åringen.

- Det er fint å se det offensive kraften hans. Han har fortsatt en del å gå på, spesielt defensivt. Men han er en veldig interessant spiller, sier Høgmo.

- Slik som vi så mot Island: Vi kan legge premisser i kamper med våre offensive backer, slik at motstandernes kantspillere må jobbe mer bakover på banen, sier landslagssjefen.

Elabdellaoui har vært fast på Eintracht Braunschweig som ligger sist i Bundesliga med sju poeng på elleve kamper.

- Det er en fordel at han spiller mye. Det beste for en offensiv back er å spille på et bra lag. Da får han være mer med framover på banen, sier Høgmo.

- Tøff start Norge spiller privatkamper mot Danmark i Herning fredag 15. november og mot Skottland i Molde tirsdag 19.

Elabdellaoui uttalte følgende til TV 2 i går om sesongstarten i Tyskland:

- Det har vært en veldig tøff start på sesongen. Vi (Braunschweig) har til tider vært veldig uheldige, og flere ganger har vi fortjent poeng, sier Elabdellaoui til kanalen.

- Det er bare å konsentrere seg, og ta kamp for kamp. Seieren mot Leverkusen gjør godt for selvtilliten. De er ingen hvem som helst — de ligger tross alt på tredjeplass på tabellen, sa han.