LANDSLAGSSPILLER:  Daniel Braaten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LANDSLAGSSPILLER: Daniel Braaten. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Han er hjelpsom, god til å håndtere press og populær i spillergruppa

Men Daniel Braaten får ingen garantier.

KØBENHAVN (Dagbladet): Tirsdag ble Daniel Braaten (31) tatt ut til dobbeltlandskampen mot Frankrike og Russland i slutten av mai. Han har kontrakt med F.C. København ut sesongen, og etterpå er situasjonen uviss.

F.C. København-trener Ståle Solbakken varsler en prat med angrepsspilleren etter siste seriekamp søndag.

- Vi skal først spille cupfinalen (mot Aalborg i kveld) og siste seriekamp (mot Odense). Så tar vi en samtale før han drar på landslagssamling, sier Solbakken til Dagbladet.

Ett mål Braaten står oppført med ett mål i Superligaen denne sesongen. Han scoret også mot Galatasaray i Champions League.

- Han har hatt en OK sesong. Sagt littl fleipende kan du sjekke tilskuertallet på kampene og prestasjonskurven hans. Der det er mest folk har han fungert best, sier Solbakken og smiler.

Han utdyper:

- Vi hentet ham fordi vi lå sist i Superligaen og skulle spille i Champions League. Vi hadde ikke et gjennomrutinert lag. Her kunne vi få en spiller som har vist at han kan spille mot hvem som helst. Han var veldig god mot Juventus da vi trengte det. Vi var presset og han klarte å holde på ballen. Daniel scoret også seiersmålet hjemme mot Galatasaray.

Fysikk og taktskifte - Han var også god mot Brøndby hjemme foran 35 000 tilskuere. Med fysikken sin - og taktskiftet sitt - har Daniel gjort det vi håpet han skulle gjøre. Men han har heller ikke gjort til skamme at han kan falle ut, fortsetter Solbakken.

- Ja, for han har rykte på å være en «av-og-på-spiller». Kommentar?

- Intensjonen var helt klart å få inn en spiller som kunne vise veien for unggutta i Champions League. Og det gjorde han helt klart.

F.C.København ligger på 3. plass i Superligaen, med muligheten for å gjøre et byks opp til sølvplass. Men først er det en stor begivenhet i Parken i kveld, med dansk cupfinale.

I DUELL:  Daniel Braaten var god for F.C. København i Champions League. Her fra møtet med Galatasaray. Foto: NTB Scanpix
I DUELL: Daniel Braaten var god for F.C. København i Champions League. Her fra møtet med Galatasaray. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Over 30.000 billetter er forhåndssolgt. Ståle Solbakken, Daniel Braaten og resten av FCK-gjengen sov på hotell i København i natt.

Populær - Hvordan er Braaten i spillergruppa?

- Han har glidd fantastisk inn. Han er hjelpsom, god til å håndtere press og populær i spillergruppa.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo har sett ham i Danmark.

- Praten (etter sesongen) kommer til å handle om hvordan begge parter ser på situasjonen, og om det er grunnlag for fortsatt samarbeid, framholder Solbakken.

Kongen av København: Les et større intervju med Ståle Solbakken i Dagbladets papirutgave i dag, og på Dagbladet pluss.

FCK-TRENER:  Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FCK-TRENER: Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer