HYLLES: Magnus Carlsen har fortsatt en kjempesjanse til å bli verdensmester i sjakk. Nå roses sjakkesset i Danmark.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HYLLES: Magnus Carlsen har fortsatt en kjempesjanse til å bli verdensmester i sjakk. Nå roses sjakkesset i Danmark. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Han er i stand til å få unge piker til å skrike i endeløs begeistring

Mens svenskene rister på hodet, hylles Carlsen i Danmark.

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Vishy Anand har åpnet med fire strake uavgjort i sjakk-VM i India og interessen er stor rundt duellen i norsk presse.

I Sverige rister flere reportere på hodet av sjakkinteressen i Norge og det toppet seg da Zlatan Ibrahimovic på sin pressekonferanse i går fikk spørsmål om sjakk-VM.

Nå har også danske aviser fått øynene opp for det norske sjakkesset og flere steder hylles nordmannen.

«Modell, ikon og millionær: Her er sjakkens Beckham», skriver danske BT.

- Han er i stand til å få unge piker til å skrike i endeløs begeistring. Det er ikke det man normalt forbinder med en sjakkspiller. Men merk dere navnet: Magnus Carlsen, skriver avisa.

Overrasket av tv Carlsen og Anand har hviledag i dag etter et parti på rundt seks timer i går og duellen om VM-tittelen er ekstremt jevn etter fire av tolv partier.

Den danske stormesteren Peter Heine Nielsen er overrasket over at sjakk kan sendes på tv. NRK har sendt hvert parti direkte på hovedkanalen.

- Innen jeg hadde sett på norsk tv, ville jeg sagt at sjakk på tv ikke vil fungere. Men nå har jeg sittet og fulgt NRKs dekning i seks timer. Og man kan se at det er begeistring rundt omkring. Selvsagt kan Carlsen løfte sjakken, slik Bobby Fischer gjorde i sin tid, sier Heine Nielsen.

Forbløffer Spesielt Russland og India her dominert sjakken de siste årene og også australske The Sydney Morning Herald roser nordmannens posisjon.

«Den mannlige modellen forbløffer sjakkverden», skriver avisa.

Og selv om svenske aviser og reportere latterliggjorde den norske sjakkinteressen i går - røpet Zlatan at han hvertfall kan litt om spillet.

- Jeg liker sjakk. Det er gøy å spille sjakk. Det er ikke ofte jeg spiller, jeg spilte mer da jeg var yngre. Det er ikke noe jeg følger med på. Jeg vet at de som spiller sjakk tenker framover, det er veldig smarte mennesker. Hva skal jeg si? sa Zlatan Ibrahimovic i går.