Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han er ikke akkurat bygget som Ronaldo. Men vent til du ser frisparkfoten

Bas (19) har krutt.

(Dagbladet): Nesten tre millioner har sett Bas van Velzen smelle dem inn en etter en, etter at nettsteder som 101greatgoals.com oppdaget frisparkvideoen han la ut på YouTube.

Det minner litt om vår egen Håvard Rugland, måten den nederlandske 19-åringen imponerer med fulltreffer etter fulltreffer. Han har en frisparkfot Cristiano Ronaldo neppe ville skammet seg over.

Ok, han er kanskje ikke topptrent, men hva gjør vel det når du har perfeksjonert dødballteknikken flere av verdens største stjerner har gjort til sitt varemerke.

- Jeg har bare trent en eller to ganger i uka de siste ni-tolv månedene, forteller Bas van Velzen til Dagbladet via e-post.

Mye øl 19-åringen spiller for et amatørlag i Nederland, ifølge seg selv med 10 på drakta, men det blir for mye postmatch med alle rettigheter til at det er snakk om noen skikkelig karriere.

- Vi drikker mye øl etter kampene. Kanskje jeg kunne blitt proff om jeg gikk ned masse i vekt, men da må jeg vel slutte å drikke øl, sier van Velzen, som har Hamburgs Hakan Calhanoglu som frisparkforbilde om dagen.

Avviser juks Nederlenderen lager promovideoer for selskaper og studerer for å bli kameramann - en opplysning som sikkert behager dem som mener videoen hans er for god til å være sann.

Men Bas van Velzen avviser at han har jukset.

- Det eneste jeg har å si om det er at jeg har trent veldig hardt for å mestre denne teknikken, og hvis du virkelig har greie på fotball og spesielt frispark, så vet du at dette er mulig bare du trener nok, sier han til Dagbladet.