Michael Schumacher

- Han er ikke død

Venn av Michael Schumacher (52) gir et lite innblikk i tyskerens tilstand.

FORMEL 1-LEGENDE: Michael Schumacher. Foto: AFP
FORMEL 1-LEGENDE: Michael Schumacher. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju år har gått siden Formel 1-legenden Michael Schumacher var innblandet i en stygg skiulykke i alpene. Siden den gang har man fått vite svært lite om hvordan tyskeren har det.

Kona Corinna Schumacher har ønsket å holde tilstanden hans privat, og slik har det i det store og hele vært.

Selv ikke i Netflix-dokumentaren «Schumacher» fikk seerne vite veldig mye om hvordan det går med den tidligere verdensmesteren. De små dryppene med informasjon har gjerne kommet fra personer som var godt kjent med Schumacher før ulykken.

Nå har Piero Ferrari, nestleder i Ferrari, kommet med et lite innblikk i tilstanden til tyskeren. Det skjedde under en prisutdeling i Roma.

- Jeg beklager, men vi snakker om han som han er død. Han er ikke død. Han er til stede, men han kan ikke kommunisere, fortalte Ferrari ifølge News.com.

Ferrari sa at han hadde gode minner fra sin tid sammen med Schumacher før den tragiske ulykken.

VENNER: Michael Schumacher og Piero Ferrari i 2006.Foto: AP
VENNER: Michael Schumacher og Piero Ferrari i 2006.Foto: AP Vis mer

- Jeg hadde gleden av å ha Schumacher som gjest hjemme og drikke ei flaske rødvin med han. Han likte virkelig å ha disse øyeblikkene med ro, fortalte Ferrari.

- Overlevde, men med konsekvenser

Det meste av informasjonen om Schumacher har kommet gjennom hans venn, Jean Todt (75). Og i sommer uttalte den tidligere Ferrari-sjefen seg igjen.

På spørsmål fra den tyske avisa Bild - om han har en beskjed om hvordan det går - svarte Todt:

- Jeg er veldig forsiktig, fordi det er en del av privatlivet mitt. Dessverre var Michael involvert i en skiulykke som endte i en tragedie. Takket være legene og samarbeidet med Corinna - som ønsket at han skulle overleve - så overlevde han, men med konsekvenser.

Todt fortsatte:

- Akkurat nå slåss vi med konsekvensene. Vi håper det sakte, men sikkert går framover.

MICHAEL SCHUMACHER: Netflix kommer med dokumentar om Michael Schumacher 15. september. Video: Netflix. Vis mer

Savner han

I dokumentarfilmen om Schumacher er det bare helt mot slutten at det kommer noen drypp med ny informasjon om tyskerens tilstand.

- Vi bor sammen hjemme, vi driver med terapi og alt vi kan for at Michael skal ha det bedre og at han føler familiens medfølelse, sier Corinna Schumacher og legger til:

SAMMRN: Michael Schumacher og kona Corinna i 2001. Foto: AP
SAMMRN: Michael Schumacher og kona Corinna i 2001. Foto: AP Vis mer

- Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes, men han er der, og det gir oss styrke.

Schumachers barn, Gina-Maria (24) og Mick (22), beskriver faren som en familiemann som de opplevde mye moro sammen med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer