Basket:

«Han er ikke smart nok til å bli president» tordnet Donald Trump. Så svarte NBA-eieren med denne drakta

Vil ta opp kampen mot Trump.

DEN 46. PRESIDENTEN?: Mark Cuban, til venstre, stilte med drakt nummer 46 i en kjendiskamp. Det skal være et stikk mot president Donald Trump.Foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports / NTB Scanpix
DEN 46. PRESIDENTEN?: Mark Cuban, til venstre, stilte med drakt nummer 46 i en kjendiskamp. Det skal være et stikk mot president Donald Trump.Foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den amerikanske milliardæren, Mark Cuban, har i en årrekke fått stor medieoppmerksomhet i USA for sitt eierskap til basketlaget Dallas Mavericks.

Etter å ha kjøpt laget for 17 år siden, har Cuban kommet med kritiske kommentarer om ligaen og dommere flere ganger. Det har ført til at han har betalt over 1,6 millioner dollar i bøter til ligaen.

Nå er Cuban igjen i fokus, etter at han under en kjendiskamp på fredag langet ut mot president Donald Trump.

- Det er bortkastet tid å forsøke å gjøre Pinocchio om til en ekte president. Fokuset trenger å være på «Geppettoene» og lovgiverne rundt ham, skrev Cuban på Twitter dagen før kjendiskampen i New Orleans.

- Ikke smart nok

Og da det var tid for kjendiskamp hadde Cuban en stille protest, ifølge en kilde nær Mavericks-eieren. Til USA Today sier kilden at Cuban brukte drakt nummer 46 under kjendiskampen for å provosere Trump.

Donald Trump er som kjent USAs 45. president, og draktnummeret til Cuban er en referanse til at han selv kan bli den 46. presidenten.

Men det er ikke bare Cuban som langer ut mot den amerikanske presidenten. Dagen før Cubans tweet, var det Trump som langet ut mot Cuban.

- Jeg kjenner Mark Cuban godt. Han støttet meg «big time», men jeg var ikke interessert i å svare noen av anropene fra ham. Han er ikke smart nok til å stille som president, skrev Trump på Twitter.

Sitter med fansen

RASER: Under Donald Trumps pressekonferanse torsdag kveld fikk han nok av reporterne i salen. Video: AP Vis mer

4. januar 2000 kjøpte Cuban NBA-laget for 285 millioner dollar. Vanligvis har eierne av NBA-lag en passiv rolle, og pleier å se kampene fra sine losjer. Det gjør ikke Cuban.

Han sitter sammen med resten av fansen, ikledd lagets trøyer.

Cuban kommer fra en jødisk arbeiderklassefamilie, og besteforeldrene hans immigrerte fra Russland til USA. Milliardærens første steg inn i arbeidslivet skjedde da han var tolv år, da han solgte søppelsekker for å få råd til et par dyre basketballsko.

Amerikaneren har startet flere selskap, før han har solgt disse videre.