Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er ikke verdig å bære drakta vår

Fiorentina rasende på Berbatov, Juventus og Fulham etter at overgang gikk i vasken.

PERSONA NON GRATA: Dimitar Berbatov bør neppe legge sommerferien til Toscana i overskuelig framtid etter å ha pådratt seg Fiorentinas vrede. Foto: ANESH DEBIKY / AFP PHOTO / NTB Scanpix
PERSONA NON GRATA: Dimitar Berbatov bør neppe legge sommerferien til Toscana i overskuelig framtid etter å ha pådratt seg Fiorentinas vrede. Foto: ANESH DEBIKY / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dimitar Berbatov framstår på mange måter som en fotballspillende renessansemann, og sånn sett skulle man kanskje tro at Firenze ville være det perfekte neste stoppestedet i den bulgarske ballkunstnerens karriere, men der er han nå erklært persona non grata etter å ha satt i gang et overgangstrekantdrama av de sjeldne.

Fiorentina trodde at de hadde lyktes i å lokke den marginaliserte United-spissen til renessansens arnested, men han dukket aldri opp som avtalt på flyplassen. I stedet gikk det sterke rykter om at Juventus hadde kuppet overgangen, før det ut av det blå ble påstått at Fulham nå ser ut til å ha vunnet kappløpet.

Det har kanskje gått inflasjon i den journalistiske bruken av «å rase» mot noe eller noen, men det er vanskelig å sette andre ord på den harmdirrende meldingen som onsdag kveld ble lagt ut på Fiorentinas hjemmesider. Der sparker den italienske klubben i alle retninger.

- Fiorentina kan annonsere at en overgang for Dimitar Berbatov definitivt har falt igjennom etter at en avtale med Manchester United var ferdigforhandlet og etter å ha kommet til muntlig enighet med spilleren om en kontrakt. I løpet av dagen hadde den engelske klubben gitt spilleren skriftlig tillatelse til å komme til Firenze for å gjennomgå legesjekken og å skrive under kontrakten. Spilleren gikk ombord i flyet sammen med sin agent med billetter betalt for av Fiorentina. Han ankom aldri Firenze, heter det i uttalelsen fra Fiorentina, hvor det også legges til at de allerede hadde betalt United det første avdraget på overgangssummen og gitt Berbatov et utkast til kontrakt.

- Usiviliserte og arrogante Skylda legges på Juventus, Fulham og Berbatov, som «Viola» mener alle har opptrådt respektløst:

- Dette på grunn av den usiviliserte og arrogante oppførselen til andre klubber som ikke har noen ting med fair play å gjøre, og en etikk som går langt utenfor rammene for hva som er rettferdig. Hva spilleren angår, rent bortsett fra egenskapene hans på banen, er vi på nåværende tidspunkt glade for at han ikke kom til Fiorentina. Han er ikke byen vår verdig, ei heller å ikle seg drakta vår og de verdiene det innebærer.

Juventus-direktør Beppe Marotta bedyrer imidlertid at Torino-klubben har opptrådt ryddig overfor Serie A-rivalen.

- Dette er helt dagligdagse hendelser på overgangsmarkedet, særlig når vinduet nærmer seg slutten. Vi kontaktet først Manchester United og spilleren etter at vi oppdaget at han hadde sagt nei til Fiorentina. Det var også et tilbud fra Fulham, men han ønsket å vurdere vårt tilbud også før han skulle gi oss et endelig svar i kveld, sa Marotta til Sky Sport Italia, ifølge football-italia.net.

Gjenforening med Jol? Svaret Juventus fikk, var at Berbatov ønsket å bli værende i Premier League, ifølge Marotta.

Dermed ser det ut til at det går mot en gjenforening med Martin Jol, mannen som hentet Berbatov til engelsk fotball og Tottenham sommeren 2006, men Fulham har foreløpig nektet å kommentere saken, ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media