- Han er ingen Wayne Rooney

Solér om kjøpet av lillebroren til United-spissen.

LILLE-ROONEY: New York Red Bulls valgte seg John Rooney i andre runde av MLS-draften i går, som den 25. spilleren. Her poserer han med sportsdirektør Erik Solér (til høyre) og trener Hans Backe. Foto: Ned Dishman/Getty Images/AFP
LILLE-ROONEY: New York Red Bulls valgte seg John Rooney i andre runde av MLS-draften i går, som den 25. spilleren. Her poserer han med sportsdirektør Erik Solér (til høyre) og trener Hans Backe. Foto: Ned Dishman/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): John Rooney er langt unna nivået til sin mer kjente storebror Wayne. Red Bulls-manager Erik Solér signerte ham likevel.

Den tidligere Start-eieren hentet i fjor Thierry Henry, Jan Gunnar Solli er på vei, og nå kommer altså en Rooney.

- Han har god arbeidskapasitet, god spilleforståelse og brukbar teknikk. Vi tror det er mulig for ham å utvikle seg til det nivået vi ønsker, sier sportsdirektør Erik Solér til Dagbladet.

- Han er ingen Wayne Rooney. Han er ikke så offensiv, og har ikke samme kvaliteter. Men han er fortsatt bare 20 år.

John Rooney beskrives av Solér som en offensiv midtbanespiller som trives best på høyresida.

- Det kan ikke ha vært enkelt for ham hele tida å bli sammenliknet med broren. Derfor er det nok sunt å prøve seg i USA, sier Solér.

Dagbladet var i går i kontakt med Jan Gunnar Solli. Men før vi rakk å spørre om han fryktet Rooney- konkurranse, sa Solli at han ikke kan snakke om sitt New York-eventyr — fordi ingen kontrakt er underskrevet.

- Bare småting gjenstår. Jan Gunnar blir formelt Red Bullsspiller om få dager, sier Solér.