IKKE FAVORITT, IKKE SLAKTOFFER: Petter Northug lar seg underholde av rivalenes nedvurdering av sjansene hans i Marcialonga, men regner seg ikke som favoritt selv, heller.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
IKKE FAVORITT, IKKE SLAKTOFFER: Petter Northug lar seg underholde av rivalenes nedvurdering av sjansene hans i Marcialonga, men regner seg ikke som favoritt selv, heller.Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Han er jo et geni på markedsføring

Northug om rivalens sjanseløs-utspill.

(Dagbladet): - Jeg tror Petter er hektet av etter to mil, sa Team Xtra Personell-manager Nils Marius Otterstad, og fikk støtte i påstanden om at Northug er sjanseløs i søndagens Marcialonga.

Sånt kommer bare til å tenne Northug, kommenterte Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet, og skal man tro Petter selv, så hadde den tidligere lagkameraten helt rett i det.

Gratis ekstramotivasjon
- Jeg visste at Nils Marius ville fyre av noe sånt, han er jo et geni på markedsføring. Og det passer meg utmerket at det blir litt temperatur. Men hvis hovedmålet er å slå meg, burde han kanskje ikke gitt meg sånn gratis ekstramotivasjon, sier Northug til Vi Menn med et smil.

- Jeg har fått høre flere ganger at jeg skal være sjanseløs på å henge med de beste stakerne i disse langløpene, så jeg er ikke overrasket over at Otterstad går ut med dette nå. Men det er klart, staking i lett terreng er ikke akkurat min svakeste displin i langrenn, sier han.

Ikke slaktoffer
Nordmannen ser ikke på seg selv som en favoritt i sjumilsløpet i Italia, til det er stakeformen for dårlig og avslutningen for tøff.

Likevel tviler Northug på at han blir slaktoffer.

- Neeei, jeg blir overrasket om det skjer. Jeg har fart nok til å være med i starten, og etter passering 15 km er det jo stort sett slakt nedover. Så jeg frykter ikke noe grisebank, nei, sier Northug.

Han regner forøvrig Jerry Ahrlin, Stanislav Rezak, Oscar Svärd, brødrene Aukland og Simen Østensen som favoritter.