Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han er jo mye raskere enn jeg var

Solskjær om «kloningen» Hernandez og hovedgrunnen til ligagullet.

ET AV SESONGENS BESTE KJØP: Javier Hernandez har overgått debutsesongen til Ole Gunnar Solskjær i antall scoringer. Det er nordmannen bare glad for. - Hernandez er ydmyk og en kjempegutt. Når han kommer på treningsfeltet om morgenen tar han deg i hånda og ser deg i øynene, sier Solskjær. Foto:   AFP PHOTO/ANDREW YATES
ET AV SESONGENS BESTE KJØP: Javier Hernandez har overgått debutsesongen til Ole Gunnar Solskjær i antall scoringer. Det er nordmannen bare glad for. - Hernandez er ydmyk og en kjempegutt. Når han kommer på treningsfeltet om morgenen tar han deg i hånda og ser deg i øynene, sier Solskjær. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

ÅRÅSEN STADION (Dagbladet): Selv om Ole Gunnar Solskjærs hovedfokus nå ligger i Molde og ikke Manchester United, er han fortsatt sterkt knyttet til sin arbeidsgiver gjennom over 14 år.

Derfor var det en stor dag for Solskjær sist lørdag, da United kunne feire sitt nittende ligamesterskap etter 1-1 borte mot Blackburn.

Enkelte har betegnet det som Fergusons største prestasjon som manager, og argumentert med at han har fått maksimalt ut av et mannskap som inneholder få store profiler.

Ferguson først i seng
Det premisset vil ikke Solskjær godta sånn uten videre. Men han er mektig imponert over Uniteds evne til å aldri akseptere nest best som godt nok.

- Det er helt utrolig. Vinnerkulturen og prestasjonskulturen i United er enorm. Klubben er hele tiden på jakt etter å forbedre seg. Du kan være sikker på at ingen snakket om seieren over Chelsea (i seriefinalen nylig) i mer enn 15-20 minutter etter kampen. Og det ingen som kommer på trening neste dag og sier «hvor god var ikke jeg i går?», sier Solskjær til Dagbladet, og legger til at det er en tankegang han ønsker å overføre til sin egen spillergruppe i Molde.

- I United er man aldri 100 prosent fornøyd. Da vi vant Champions League i 1999 var Ferguson den første som gikk og la seg.

Har samme egenskaper
Det er selvfølgelig flere faktorer som gjorde at Manchester United ble seriemester. Men en viktig bidragsyter var utvilsomt Javier Hernandez, som med sine 20 scoringer totalt (13 i ligaen) har overgått Solskjærs debutsesong i antall scoringer.

Meksikaneren ble tidlig sammenlignet med Solskjær i stilen av folk som Ryan Giggs og Paul Scholes, og likhetstrekkene mellom de to er mange:

Hernandez beveger seg smart, har en egen evne til å «lukte» hvor ballen kommer til å havne, trenger få avslutninger per scoring og bidrar med flere avgjørende mål. De samme egenskapene hadde Solskjær.

I tillegg ble begge hentet til klubben som nesten ukjente spillere, for en billig penge.

På Dagbladets spørsmål om han forstår de som mener Hernandez er en slags kloning av ham selv, svarer Molde-treneren:

- Han er jo mye raskere enn jeg var! Og så hopper han høyere.

14 ÅR I UNITED: Ole Gunnar Solskjær har flyttet tilbake til Molde, men følger fortsatt nøye med klubben han tilbrakte over 14 år i. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
14 ÅR I UNITED: Ole Gunnar Solskjær har flyttet tilbake til Molde, men følger fortsatt nøye med klubben han tilbrakte over 14 år i. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Stort mer sier han ikke om sammenligningen mellom de to. Da er han mer interessert i å snakke om personen og fotballspilleren Hernandez.

- Ligner mer på Forlan som type
- Et kjempekjøp. Han har hatt en fantastisk sesong. Det viser igjen kvalitetene til hele klubben og hvor godt talentspeidingen kan fungere. Ferguson hentet ham omtrent usett, det var nesten ingen som visste om det. Dagen etterpå spurte jeg «hva, har vi kjøpt en meksikaner?».

- Hernandez er ydmyk og en kjempegutt. Når han kommer på treningsfeltet om morgenen tar han deg i hånda og ser deg i øynene. Han er en fantastisk person.

Før sesongen uttalte Solskjær til Manchester Evening News at Hernandez var en Diego Forlan-type.

- Det er likheter mellom Javier og Diego Forlan. Begge kan skyte med begge bein og har raske føtter. De er omtrent like store og vet hvor målet står, sa han den gang.

- Mener du han ligner med på Forlan enn deg selv?

- Han er mer lik Diego som type spiller. Og så er han som sagt mye raskere og mer spenstig enn meg, smiler Solskjær. 

ALDRI FORNØYD: Sir Alex Ferguson og United er alltid på jakt etter å forbedre seg, sier Solskjær. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
ALDRI FORNØYD: Sir Alex Ferguson og United er alltid på jakt etter å forbedre seg, sier Solskjær. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media